Зрелищни арести в Бургас при спецакция на ГДБОП

Специализирана полицейска операция се провежда в Бургас. Към момента са задържани 15 души, съобщиха от пресцентъра МВР.
Участват служители на отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР- Бургас, ГДБОП и сили на жандармерията.

Операцията е под надзора на Специализираната прокуратура и е насочена към задържане на членове на организирана престъпна група, занимала се с принуда, нанасяне на телесни повреди, унищожаване и увреждане на имущество, палежи и трафик на хора.

Акцията продължава, уточниха от МВР.

Спецчасти са дислоцирани в три възлови точки в морския град – в комплекс „Лазур“, хотел „България“ и „Меден Рудник“, като според очевидци, полицаи с качулки са атакували и „Порше“ близо до разклона за Горно Езерово, съобщиха Дарик радио и Нова телевизия.

Първоначално са задържани петима души,  сред които шефът на охранителната фирма VTA Николай Мечков и известният в криминалните среди в Бургас Петър Биберов-Кюфтето.

Именно Кюфтето е шофирал луксозния автомобил край Горно Езерово, който е собственост нанай-известния хотел в Бургас – „България“.

Мениджърът на хотела Георги Ницов обясни пред БНР, че Биберов има договорни отношения с тях.

Беше даден вчера на господин Биберов с ангажимент да бъде закаран на автосервиз и днес сутринта видях, че е задържан. Не знам за какво става на въпрос. Видях, че колата я спира катаджийска кола. Аз се забавих и видях в този момент една група маскирани, които извадиха някакви от колата„, каза Ницов.

Задържаният Николай Мечков пък беше сочен за тартор на Бандата на кирките, която преди няколко години действаше ударно в Бургас. Групата беше задържана през 2008 г. Срещу наказателната бригада имаше повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, забиване на кирки в автомобили и палежи на коли. Според обвинението те изпълнявали поръчки на конкуренти в охранителния бизнес. Мечков и останалите обвиняеми обаче получихаминимални присъди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'