Започва българо-американското военно учение Joint Training-5. 250 военнослужещи и 50 единици бойна техника пристигат в Ново село

На учебния полигон „Ново село“ започва съвместната българо-американска подготовка Joint Training – 5. До 250 военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще се дислоцират до края на тази седмица на учебния полигон „Ново село“, съобщиха от Министерството на отбраната. Съвместната българо-американска подготовка Joint Training – 5 е в рамките на деветмесечна ротация в Европа.
За целите на ротацията в страната ни ще бъдат транспортирани приблизително 50 единици бойна техника, в това число бронирани бойни машини Bradley, танкове Abrams, както и поддържаща и осигуряваща техника. В съвместните дейности от българска страна ще участват сили и средства от МО, Съвместното командване на силите и службата „Военна полиция“.

Предислоцирането на военнослужещи и техника от Сухопътните войски на САЩ в Европа в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е на ротационен принцип и е в рамките на операцията „Атлантическа решимост,“ която цели гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'