Японска банка със знаково разкритие: Как ще се отрази италианският референдум на пазарите
Анализаторите от японската банка BTMU споделят мнението си за търгуване на резултатите от италианския референдум.

През следващата седмица основното събитие за еврото ще са резултатите от италианския референдум за конституционни реформи в неделя.
Последните проучвания на общественото мнение показват, че италианците вероятно ще отхвърлят с малко промените в конституцията. Изходът от референдума обаче изглежда доста неясен и повечето от участниците в допитванията не са сигурни как ще гласуват, което добавя към несигурността по отношение на резултата.

Ако обществото отхвърли реформите, както се очаква, еврото ще се окаже под натиск и вероятно ще пробие под цикличното дъно 1,0458 от март 2015. Това може да отвори вратите пред паритет до края на годината.

Ако реформите бъдат отхвърлени по-силно от очакваното, това ще засили слабостта на еврото. Пазарните участници ще бъдат притеснени от предсрочните избори, които могат да бъдат спечелени от евроскептиците от Движението на петте звезди, което се представя доста добре в националните проучвания.

В контраст, ако реформите бъдат приети, то може да предизвика в еврото временно „рали“ на успокоението, което вече е отразило в цената си част от риска породен от неблагоприятния изход. Няма да се изненадаме ако видим покачване обратно до нива от 1,0850, въпреки че е малко вероятно инерцията нагоре да се задържи за по-дълъг период от време.

fxtrading.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'