WikiLeaks: Съветник на Клинтън я критикува за наивните й коментари за Путин
Политическият консултант на кандидата за президент на САЩ Хилъри Клинтън я критикува за нейните «наивни» коментари за президента на Русия Владимир Путин в частните й речи, това следва от публикуваните от WikiLeaks електронни писма на ръководителя на предизборния щаб на Клинтън Джон Подеста.

Хиллари Клинтон на третьих теледебатах. 20 октября 2016 годПо-рано WikiLeaks публикува речта на Клинтън пред корпорацията Goldman Sachs от 4 юни 2013 г. Тогава тя хвали Путин и заявява, че има намерение да продължи да изгражда позитивни отношения с Русия.

 

Тогава Клинтън казва: «очевидно e , че ние много бихме искали да имаме позитивни отношения с Русия, за да може Путин да заеме по-малко отбранителна позиция по отношение на САЩ».

 

Според Клинтън, това би позволило на двете страни «да си сътрудничат по някои въпроси».

 

Отбелязва се, че тази година по време на речта си пред една от еврейските организации в Чикаго, Клинтън е заявила, че «Путин винаги й е бил интересен».
 

Пред международната фирма Sanford Bernstein през май 2013 година Клинтън нарича Путин «увлекателен и интересен събеседник».

 

В началото на коресподенцията от януари, членът на предизборния щаб на Клинтън Тони Карк изпраща на другите участници текста на три речи на Клинтън с най-важните цитати. Политическият консултант на Клинтън Манди Грюнвалд нарича речите «доста лоши».

Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп. Архивное фото

«В речите има сума ти материали за външна политика, в това число наивно звучащи коментари за Путин — това може да предизвика цяла поредица от проблеми. Но Джейк Съливан (съветник по външна политика на Клинтън, бел.ред.) следва да се потруди по този текст», — пише Грюнвалд.

 

В началото на октомври основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж по време на видеомоста в Берлин обеща до края на годината да публикува «значителни данни» за правителствата на три държави и изборите в САЩ.

 

Публикуването на първата част от кореспонденцията на Подеста бе на 8 октомври, администрацията на сайта пуска партиди от по няколко хиляди писма на ден от кореспонденцията./News-Frontloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'