Волен Сидеров поиска спешно свикване на Коалиционния съвет и гласуване оставката на Валери Симеонов

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска спешно свикване на Коалиционния съвет и гласуване оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Основният мотив на коалиционния партньор на управляващите е, че с упорството си Симеонов цели дискредитирането на правителството и създаването на хаос в държавата.

Напомняме, че днес за пореден път Валери Симеонов застана зад думите си, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени на уж болни деца”, с което предизвика невиждано обществено негодувание.

В момента пред Министерски съвет се провежда протест с искане за оставката на вицепремиера.

Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ – „Обединени патриоти“) до края на деня, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер, заяви в отворено писмо до партньорите си във властта лидерът на „Атака“.

Минути, след като писмото на Сидеров беше разпространено, от „Атака“ изпратиха същото, но този път не само с неговия подпис, а и с тези на депутатите – Десислав Чуколов, Явор Нотев, проф. Станислав Станилов и Павел Шопов.

Това се случи на фона на новите протести на майките на деца с увреждания, които този път заявиха, че няма да си тръгнат от пространството пред Министерски съвет, докато Валери Симеонов не подаде оставка.

„Ние сме тук заради обидата, която Валери Симеонов нанесе на децата ни, наричайки ги „уж болни“. Това е гавра както към всички хора с увреждания, така и към държавата“, заявиха майките, които носят плакати с надписи „Симеонов – вън, „Симеонов – позор за България“, „Симеонов, ти си срам“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'