Внимание! Мошеникът Адриан Чолаков продължава да върти измами в София!

Управителят на клиниката по лазерна медицина “Леграно Бюти Център” д-р Адриан Чолаков, който бе задържан заради заплахи към свидетели по дело за присвояване на над 1,68 млн. лв. от известен германски концерн, продължава да мами в столицата алармираха граждани.

„Неговите измамнически интереси са разнопосочни, внимавайте много с него! Може да ви излъже с абсолютно всичко – от жилище, през автомобил до пари в брой“, разказва мъж станал наскоро жертва на измамника.

По думите на жертвата, измамника Чолаков примамвал жертвите си като твърдял, че е близък на Цветан Цветанов, а това му давало гръб и възможност да решава всякакви проблеми.

Нека припомним, че през 2010 г. полицията арестува Адриан Чолаков, Елена Панайотова и Георги Костов. Според обвинението Адриан Чолаков на три транша е получил малко над 3 млн. лева, като вместо да оползотвори парите за дейността на фирмата, той ги е използвал за собствени цели. Чолаков е обвинен в длъжностно престъпление, организирана престъпна група и пране на пари. Елена Панайотова и Георги Костов са били поставени лица, смятат разследващите.

Според градския съд обосновано предположение за авторство на престъпление може да се направи само за Чолаков и Панайотова. Поради тази причина Чолаков получи мярка за неотклонение „задържане под стража“, Панайотова парична гаранция от 8000 лв., а Костов – подписка. В началото на съдебното заседание наблюдаващият прокурор поиска делото да се гледа при закрити врата поради наличието на доказателства, събрани със специални разузнавателни средства.

След като обаче адвокат Васил Василев и председателят на съдебния състав Иван Коев заявиха, че не са получили подобни материали, обвинителят оттегли искането. От думите на адвокатите пред съда стана ясно, че след двегодишно разследване полицията едва сега е решила да задържи тримата. Защитниците изтъкнаха обстоятелствата, че ако обвиняемите са искали да повлияят на разследването или да извършат друго престъпление, са имали повече от две години, за да го направят.

Договорът, който е подписал, е за срок от 10 години и по силата на него са преведени пари на стойност малко над 1,6 млн. лева. След сключването му сумата е била преведена по сметка на фирмата на Панайотова. По-късно същите пари са преведени на друга фирма -„Клоран“ АД, едноличен собственик на „Вик Инвест“. Изпълнителен директор на „Клоран“ АД е Георги Костов. На по-късен етап от сметката на „Клоран“ АД Адриан Чолаков е изтеглил цялата сума и я превел на друга фирма, като за целта използвал пълномощно, подписано от Костов. Тези факти според съда се установяват и от показанията на разпитаните свидетели. Преди началото на съдебното заседание пред съда бяха представени медицински документи от защитниците на Костов, в които се посочва, че той е онкоболен в напреднал стадии и има 75% инвалидност. Освен това е бил опериран и са му били отстранени органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'