Виктор Орбан: Не смятаме тези хора за мюсюлмански бежанци. Разглеждаме ги като мюсюлмански завоеватели

Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече пристигащите в Европа бежанци „мюсюлмански завоеватели“ и обяви, че неговата страна няма намерение да приема имигранти. Според министър-председателя на Унгария притокът на мюсюлманско население ще доведе до появата на „паралелни общности“ в държавата. “Не смятаме тези хора за мюсюлмански бежанци. Разглеждаме ги като мюсюлмански завоеватели“, заяви Орбан за изданието „Велт“ (Welt), цитиран от БГНЕС.

Той призова лидерите на водещите европейски държави да проявят уважение към Унгария. Според него много страни от Европа обвиняват властите в Будапеща, че получават средства от Кохезионния фонд на ЕС (Фонда за сплотеност), но отказват да приемат бежанци. Орбан отбеляза, че отделянето на пари за Унгария по никакъв начин не е свързано с въпроса за бежанците, тъй като има справедлив баланс и унгарската икономика вече е открила своя разар за свободна конкуренция.
В края на миналата година ЕК подаде съдебен иск срещу Унгария, Чехия и Полша заради отказа им да приемат бежанци в рамките на програмата за пренасочване на мигрантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'