Вежди Рашидов: Всеки човек може да се изпусне в нещо. Изпуснатите думи не са повод да обесим един човек

„Това, че говорителката на руското външно министерство е казала една сериозна глупост, не е повод да правим национална политика. Причината за това е проста – истините са в Музея на холокоста в Израел. Там има отделено достатъчно място на България като страна, която е спасила своите евреи. Това е исторически факт, който няма кой да го опровергае. Да си играем на думи и да поставяме на изпитание целите си държави и целите правителства е доста глупаво, а понякога – опасно. Трябва да бъдем разумни”, смята Рашидов.
Упрекът е към БСП, които стават много активни именно в такива изпуснати думи и казани изречения. Всеки човек може да се изпусне в нещо. Аз лично като човек смятам, че изпуснатите думи не са повод да обесим един човек. Това коментира за Агенция „Фокус” народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по култура Вежди Рашидов, във връзка с поисканата от парламентарната му група оставка на депутата „БСП за България” проф. Иво Христов. Причина за това стана изказване на Христов по време на среща с избиратели в Раднево, в което той защитава тезата на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че Червената армия е спасила българските евреи и заявява, че скандалът, породен от думите на Захарова е манипулация, която работи безупречно, тъй като 80% от населението са дебили и не могат да се подписват.
„Професорът е един умен човек, образован. Принципно ГЕРБ са прави. Не може ГЕРБ, когато има нелицеприятни за партията и правителството неща, веднага да намери формула да се очисти и да има смелостта да го направи, колкото и да боли. Това са процеси, които болят. Не може ти непрекъснато да упрекваш, а да не правиш нищо вътре в себе си”, допълни той.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'