Велизар Енчев: Българи, разбрахте ли защо сме най-бедните европейци? Защото имаме най-страхливите военни министри, които се плашат от крадците с пагони

Тази сутрин в НОВА ТВ военният министър Красимир Каракачанов направи срамно признание, плачещо за светкавична прокурорска интервенция. Военният министър изнесе, че всички министерствали преди него толерирали корупцията чрез посредници, като прибирали комисионни от обществени поръчки и покупка на военна техника. Но когато бе призован да назове комисионерите, иначе напереният войвода се скри в миша дупка, щото се плашел, че ще го осъдят…
Българи, сега разбрахте ли защо сме най-бедните европейци? Защото имаме най-страхливите военни министри, които се плашат от крадците с пагони. Толкова му е воинската доблест на военния министър – да разпъва телевизионни локуми за Майка България и пуца с чифте пищови по селски събори, но да пази крадците заради пустата коалиционна култура.
Каракачанов, или незабавно сезирай Военна прокуратура за фирмите-посредници и комисионерите в Министерството на отбраната, или пак ще сезирам прокуратурата, както това сторих с Великата китайска стена на авера ти Валери Симеонов!
Не се дръж като мишка, а разкажи за корупцията в твоето министерство. Като си казал „А“ за комисионните при армейските далавери, длъжен си да кажеш и „Б“. Ама не ти стиска да изречеш буквата „Б“, щото от 2009-а (без година и три месеца на кабинета „Орешарски“) в МО се вихрят само министри на Б.Б. Те ли те плашат със съд, страхливецо?
Да не дава Господ да воюваме при този военен бос, капитулацията ни е в кърпа вързана. Обзалагам се на всичко, че тази вечер нито една телевизия няма да обели и дума за комисионното признание на министъра.

Източник: Facebook. Заглавието е на редакцията(бел.ред.).
2 thoughts on “Велизар Енчев: Българи, разбрахте ли защо сме най-бедните европейци? Защото имаме най-страхливите военни министри, които се плашат от крадците с пагони

 • 30.09.2017 at 18:45
  Permalink

  Обиден офицер.

  Reply
 • 30.09.2017 at 18:42
  Permalink

  Г-н Енчев, сделките ги сключват не хората с пагони (Аз съм офицер), а цивилните от министерството на отбраната. Чувствам се обиден, когато уважавана от мен личност , като Вас набеждава офицерите в далавери и вземане на комисионни. Обиждате и без това унижаваните през последните 27 г. войни.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'