Великобритания ще проучва дали е безопасно за бежанците да се върнат в родните си страни
Десетки хиляди бежанци, които живеят във Великобритания с разрешение за постоянно пребиваване, може да преминат през процедура на официално преразглеждане на оставането им, при която да бъде установено дали е безопасно за тях да бъдат изпратени обратно у дома. Това са новите инструкции на вътрешното министерство в Лондон, пише вестник The Guardian цитиран от Пик.
Новите мерки за преразглеждане на това дали всички бежанци се нуждаят от защита в срок от пет години след получаване на убежище, бяха оповестени тихомълком в четвъртък и се смята, че влизат в сила незабавно.

Инструкциите бяха предвещани от Тереза Мей в прословутата й реч, изнесена на конференция на Консервативната партия през 2015 г., когато, в качеството си на министър на вътрешните работи, тя изясни, че в бъдеще тези, които получат статут на бежанец във Великобритания, ще се ползват само с временна закрила.


One thought on “Великобритания ще проучва дали е безопасно за бежанците да се върнат в родните си страни

  • 15.03.2017 at 18:02
    Permalink

    Това е най-умното решение за извеждане на „емигрантите“ извън страната. Но това е планирано още преди да дойдат в Европа от самите тях. Ако сега нахлуят от Турция 8 милиона, както иска Ердоган, то ще се достигне критичния им размер готов да унищожи Европа. България, ако иска да ни има, ще трябва час по скоро да минира границата с Турция. Няма време за стени, войска…

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'