Вдигат палаткови лагери за бежанците в пограничните български райони
Има готовност за поставяне на фургони и изграждане на палаткови лагери в погранични райони, където има бежански натиск, пише Дир.бг.

„Един от вариантите е изграждане на фургони и евентуално палаткови лагери“, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в Хасково, в отговор на въпрос за предстоящите действия, свързани с проблема с бежанците.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НА ШВЕДИТЕ ИМ ПИСНА ОТ БЕЖАНЦИТЕ

„В понеделник ще разпиша заповед за действия за справяне със ситуацията на българо-турската граница. Там са усилията ни в момента. Плановете, с които разполагаме, имат отделни етапи, в които са разписани мерки. Едни от тях са фургони и евентуално палатки. Това ще се обсъжда в групата, която взима решения“, уточни Бъчварова, цитирана от БТА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: КОЛКОТО ПО-МАЛКО РАЖДАТЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ БЕЖАНЦИ ЩЕ ЖИВЕЯТ ТУК

„Преди 6 месеца има съставен план. Този план е свързан с различните възможни развития на ситуацията, които можем да предвидим като хипотези. Ние знаем при всеки един вариант, за който има индикации че ще се случва, как да действаме. Имаме готовност“, обобщи вътрешният министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ: БЕЖАНСКАТА КРИЗА МОЖЕ ДА Е ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ

По-ефективна занапред щяла да бъде работата в центровете за мигранти.

Новите бежански центрове, за които се оглеждат терени, ще бъдат изградени в пограничните райони и там, където има съответният натиск, уточни главният секретар на МВР Георги Костов. Ако например имало натиск от македонска страна, лагер щял да бъде ситуиран там.

От МВР вчера заявиха, че се обмисля разширяване на съществуващите миграционни центрове и изграждане на нови.

Бъчварова и Костов пристигнаха в Хасково за откриването на състезанието „Пътен полицай на годината 2016“. След това министърът замина за Малко Търново, където, по думите й, в момента проблемите с бежанците са най-големи.loading…


4 thoughts on “Вдигат палаткови лагери за бежанците в пограничните български райони

 • 11.09.2016 at 20:26
  Permalink

  „ГЕРБ“ продължиха антибългарската политика на комунистите и демократите.

  Reply
 • 11.09.2016 at 10:04
  Permalink

  Вие, управляващите, не разбрахте ли, че ние, които плащаме Вашите заплати, не искаме мигранти, нито в затворени, нито в отворени, нито в палаткови лагери. Искаме да затворите изцяло границата с Турция, да построите най-накрая прословутата ограда, да започнете строителство и на втора ограда и изобщо да не ги допускате на територията на България. Спрете да слугувате на чужди интереси и се погрижете за сигурността на собствените си граждани.

  Reply
 • 10.09.2016 at 20:42
  Permalink

  Da izgradiat podobavachta stena na Tyrskata granica a ne da stroiat lageri v nachata teritoria. I otnosno yngarskite policai e iasno te chte paziat Crabskata granica , NE NACATA !

  Reply
  • 11.09.2016 at 13:23
   Permalink

   Пиши нс Български!!!! Имаме си Кирилица!

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'