Валери Симеонов: Не може всеки да си опъва палатката където му падне! Няма да допуснем подобно явление!

Вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов заяви, че е против дивото къмпингуване и при това управлението няма да допусне „подобно явление“. Пред БНТ той беше категоричен, че „не може всеки да си опъва палатката, където му падне“ и да оставя „камари с боклуци“, затова не подкрепя дивото къмпингуване.
„Да ме извиняват „Зелените“, но при обсъждането на Закона за туризма през 2016 година имаха изключително непоследователно поведение – от една страна да запазим чистата природа, от друга си издействаха, за съжаление не без съдействието на колегите от ГЕРБ, три плажа, където да къмпингуват без ограничение – на най-красивите места по Черноморието.
Аз не мога да разбера, какво означава това – когато имаш лични интереси, трябва да имаш някаква врата в закона и да не го спазваш? Или се налага обща мярка за цялото Черноморие, или се оставят нещата на самотек, което, разбира се, при сегашното управление няма да се допусне“, категоричен беше Симеонов. Въпросните три плажа, на които могат да се разпъват свободно палати, са Иракли, Корал и Бяла-Карадере. Вицепремиерът заяви, че места за къмпингуване трябва да има, но те да са на точно определени и предварително регламентирани терени и парцели. Там трябва да има съответните удобства – ток, вода, канализационна мрежа“, подчерта един от лидерите на „Обединени патриоти“.
През април миналата година предишният парламент отмени забраната за къмпингуване и паркиране в зона „А“ на Черноморското крайбрежие. Ограниченията бяха въведени преди това с промяна на закона, но предизвикаха недоволството и протести в част от обществото. Зона „А“ обхваща частта на акваторията на Черно море, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 метра извън териториите на населените места, измерена по хоризонтала от границите на морския бряг или на морските плажове. Днес Валери Симеонов съобщи още, че другата седмица започва „яко събаряне“ на бараки по държавната плажна ивица в Слънчев бряг и обеща „шоу“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'