Валери Симеонов: бТВ се изявява като инфантилен дебелак, с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин

бТВ се изявява като дебелак, инфантилен дебелак, с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. Това е дословен цитат от днешно участие на вицепремиера Валери Симеонов в сутрешния блок на телевизия България он еър по повод разследването на телевизията, което завърши с първото уволнение на член на кабинета Борисов-3. Според него в основата на подадената оставка от здравния министър проф. Николай Петров стояли икономически интереси, а атаката срещу вече бившия министър била мероприятие на икономически засегнатите кръгове.
„За следващата година той прокара забрана за регистрирането на нови учебни заведения и нови лекарства“, посочи Валери Симеонов и обясни, че по този начин проф. Петров е засегнал интересите на фармацевтичната и лекарската мафия.Според него разследването срещу вече бившият министър било „безпрецедентна измишльотина“ и цялата биография на този човек била „хвърлена в мръсния канал“.
Думите на Симеонов са по повод репортажа на бТВ за обществени поръчки на стойност 1,6 млн. лева, спечелени от фирмата на зетя на Николай Петров.
Вицепремиерът обясни, че в тв материала имало редица неточности и че държавата не била ощетена дори с 1 лев.“Няма значение чия е фирмата – въпросът е дали е ощетила или не е ощетила“, подчерта Симеонов. Според него имало и втора причина за оставката на министъра, а именно, че в последните години България се управлявала от две телевизии, които очерняли редица политически фигури. Симеонов вече бил подготвил жалби срещу тези медии и по неговото мнение те щели бъдат осъдени. „Дневният ред не се диктува от телевизионните студиа“, отсече вицепремиерът и посочи медиите като главен виновник за създаването на фалшиви новини.
Симеонов коментира и поисканата му оставка от ДПС и ДОСТ. Според него партия ДОСТ била „уродливото изчадие на ДПС“, а двете политически сили „се ръководят от едно и също място, знаем откъде“.
Запитан за искането на лидера на ДОСТ Лютви Местан България да признае турското малцинство у нас, Валери Симеонов отговори: „Кой беше Местан? Това не беше ли турският Жорж Ганчев?! Такива са законите. Това не е конституцията на Турция, не е на Албания.“
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'