В Германия искат разпускане на НАТО и нов военен съюз с Русия

Лявата партия в Германия се отказа от включването на „антируските точки“ и осъждането на „анексирането на Крим“ в новата си програма, съобщава Bild. Вместо това левите призовават за „разпускане на НАТО“, която, по тяхно мнение, застрашава мира в Европа, и за създаване на нова система за колективна безопасност с участието на Русия, добавя изданието, цитирано в Ино.ТВ

На конгреса, който се проведе в Хановер, Лявата партия прие програма за участие в изборите за Бундестага, съобщава Bild. „Критичните предложения по отношениe на Русия“ бяха отказани от делегатите. Осъждането на „нарушаващото международното право анексиране на Крим“ и войната в Източна Украйна не намериха място в програмата, тъй като те не бяха подкрепени от мнозинството, отбелязва изданието.
В програмата обаче беше включено искането за „разпускане на НАТО“ и за създаване на „система за колективна безопасност с участието на Русия“. Изданието допълва, че левите критикуват санкционната политика на ЕС по отношение на Москва, както и нарастващото въоръжение на НАТО край източната граница на страната. „Струпването на войските на ЕС и НАТО на границата с Русия застрашава света“, пише в програмата.
Освен това е поместено и искане за „оттегляне на всички немски войници от военните конфликти извън граница“ и прекратяване на редовните задгранични военни кампании. Въпреки заплахата от международния тероризъм, Лявата партия иска „да се премахнат всички спецслужби“ и да се свалят „ограниченията за бежанците“. От своя страна лидерът на Зелената партия Джем Оздемир заяви, че с отказът си да осъждат „анексирането на Крим“, левите „пропагандират своята изкривена представа за „големия брат“ Москва“. „Ясното осъждане на нарушенията на човешките права в Русия и Китай също не са включени в програмата на левите“, обобщава Bild.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'