Учените откриха: Бедността на хората е порок и проекция на мозъкът им

Промяната на един само ген води до неблагополучия в живота и семейството, липса на пари и депресия! Американски учени проведоха мащабно проучване за да изяснят, как влияят парите на работата на мозъка на човека и какво става с него, ако парите не достигат. Резултатите доведоха биолозите до потресаващо откритие- бедността е свързана с  нарушение в работата на главния мозък на човека. Резултатите от проучването са публикувани в списание Molecular Psychiatry.

loading…


Биолозите са проучили 132 младежи и девойки на възраст 11-15 години от семейства с различни доходи, от най-ниските до най-високите в САЩ. Установено е, че в децата, израстнали в бедни и неблагополучни семейства се променя активността на ген SLC6A4, който е много важен за работата на определена част от човешкия мозък.

Нарушенията в тази зона се свързват с възникването на депресии. Точно тази диагноза е открита във всички деца, израснали в бедни и неблагополучни семейства.

Според учените, мозъкът ни реагира на заплаха, тъй като работата на посочения ген контролира нивото на серотонина, който пък води до депресивни състояния. Повече серотонин-повече депресии и съответно бедност, смятат учените.

инфо: pik.bg

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'