Учени: Шансовете на човечеството са нищожни! До края на века може да изчезнем!!!
Доктор Фъргус Симпсън, математик от Университета на Барселона, е пресметнал, че има 13 процента вероятност човечеството да не доживее края на 21 век, пише „Дейли мейл“. Той е сметнал също така, че съществува вероятност от 0,2 процента да се случат „глобални катастрофи“ през която и да е било година на 21 век.
Тази сметка се основава на аргумента, че може да се предвиди броя на хората във всяка едно година, пресметнат на основата на целокупния им брой досега, пише Блиц.
„Основното ни заключение е, че годишният риск от глобални катастрофи моментално надминава 0,2 процента,“ написа той. Според неговите сметки, броят на родените досега хора е около 100 милиарда и вероятно ще се родят още толкова, преди човешкия род да започне да измира.

Шансът човечеството да не доживее края на 21 век е бил изчисляван на 13 процента, но това е по-оптимистичното заключение. При подобни изследвания пък британският астроном Мартин Рийз заключи, че вероятността всички хора да измрат до края на века е 50 процента.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'