Управляващите оставиха арестуван общинар като председател на общински съвет

Скандално решение взе oбщинският съвет в Роман, които решиха да запазят като председател арестувания и обвинен за корупционни схеми Тихомир Вълчев, научи BulNews.bg .
В края на миналия месец на редовно заседание, съветникът Иван Алексиев внесе искане за прекратяване правомощията като председател на общинския съвет в Роман на Тихомир Вълчев. Още в началото на сесията председателстващата заседанието д-р Даринка Лазарова предложи на колегите си докладната да бъде включена в дневния ред като точка 15. Болшинството от присъстващите от ГЕРБ в пленарната зала се обявиха против предложението й. По този начин арестуваният ще продължи да председателства романския парламент. Той би трябвало да бъде отстранен, тъй като дори физически /от ареста/ не може да изпълнява задълженията и не се знае кога изобщо ще може.
Припомняме, че преди близо два месеца Вълчев бе оставен в ареста, след като го задържаха заедно с още осем души след проведена мащабна национална специализирана операция на територията на 12 града в страната. Той и останалите служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на длъжностни престъпления, искане и получаване на подкупи.

loading…

Специализираният апелативен съд остави в ареста само трима от първоначално арестуваните и обвинени за корупционни схеми в ДАИ. Зад решетките за постоянно са оставени бившият шеф на агенцията Цветелин Цветанов, бившият началник на ДАИ-Габрово Венцислав Г и Тихомир Вълчев. Спецсъдът отчете, че за тях може да се направи обосновано предположение, че са автори на престъпленията, за които са обвинени. Те бяха оставени в ареста, защото могат да извършат ново престъпление и да повлияят на свидетелите.
В началото на миналия месец Вълчев бе оставен и като председател на общинската структура на ГЕРБ. Това също е странно и в разрез с думите на председателя на партията Бойко Борисов, който гръмко заяви „ако разбера за корумпирани – милост няма да има“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'