Украински експерт за Тръмп: Санкциите ще паднат, Крим ще си остане руски, Донбас също
Интересно е как реагира Украйна на новия американски президент, тъй като, до сега външната и вътрешната политика на страната, беше очевидно зависима от пожеланията на Вашингтон.
Ето какви коментари направиха украински експерти след победата на Доналд Тръмп.

Директорът на Института за глобални стратегии Вадим Карасьов, смята че политиката на новия президент на САЩ  Доналд Тръмп, ще доведе до отмяна на санкциите, а за Донбас,  Киев ще трябва да преговаря с Москва.

» Ако той казва, » там не са наши проблеми, в източна Европа, в Донбас, в Близкия Изток, а ако там където има проблеми, не можем да ги решим самостоятелно, значи трябва да се договаряме. Това е мое, това е твое. Твоя победа, твоя загуба.

Санкциите ще паднат, трябва да се разбира това. Крим ще си остане остров.

За Донбас, е необходимо да се решава в Нормандски формат, или ще се наложи да се оформя двустранно споразумение с Русия, но в условия на компромис, а не на капитулация. Най-добрият вариант, ще бъде да решаваме тези въпроси с Русия.», -заяви Карасьов.

Републиканецът Доналд Тръмп победи на президентските избори в САЩ. Инаугурацията на Тръмп ще се състои на 20 1нуари, когато официално ще смени на президентския пост демократа Барак Обама. Началникът на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт, подаде оставка по време на предизборната кампания на фона на скандала с получаването на пари от » черното счетоводство» на украинската Партия на регионите.

» За съжаление Украйна се ръководи от съвсем късогледи, некомпетентни политици, които представляват украинската власт днес.
Тяхната абсолютно късогледа политика, вече доведе до маса провали, даже в такива направления, за които имаха карт-бланш. Сега просто е чудно как ще действат с Тръмп. Интересно ми е как администрацията на Порошенко ще иска среща с Тръмп. Много разчитам, че личния мотив ( в отношенията между новата администрация на САЩ с Украйна) няма да играе значителна роля, тъй като украинската власт вече успя да направи предостатъчно, за да се окаже далеч от «ръкостискане » с новия президент на САЩ «,- коментира украинския политически експерт Михаил Павлив.

Днес Доналд Тръмп официално спечели президентските избори в САЩ, уверенно изпреварвайки Хилари Клинтън. Така, Тръмп става 45-я американски президент ( на печелившите честито). За републиканеца гласуваха почти 56, 9 милиона души, за кандидатът на демократите Клинтън- 55, 8 милиона.

Процедурата на формалното гласуване на изборниците ще се състои на 19 декември, а на 6 януари 2017 година Конгреса ще утвърди резултатите. Инаугурацията на избраният президент е насрочена за 20 януари 2017 година. Нюз фронтВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'