Турция „родината майка“

„Всички социологически агенции твърдят, че ДОСТ няма никакви шансове да влезе в Народното събрание. Прогнозите са 0,3%, в най-добрия случай до 0,7%. И същевременно сме централна тема на предизборната кампания. Още със създаването си ДОСТ засяга интересите и на посткомунистически, и на други политически сили. Ние може би сме най-ярката и като послание, и като поведение евроатлантическа партия на България. Разбира се, че са засегнати и интересите на евросарайското образувание. Да се постави мост между ДОСТ и Турция, между Местан и Ердоган – каква е целта? Да се направи контрапункт и да се смачка ДОСТ. Подготвя се почвата за перверзия като реплика на Европатриоти. За първи път се наблюдава тежка ерозия. Убеден съм, че просарайските социолози са убедени в това, какво се случва в цялата страна – срещите на ДОСТ се превръщат в митинги. Настъпва тежка паника. Повече от очаквано беше да се предприеме да се предприеме този ход – паническа стратегия за спасяване на кожата. На това е израз прословутото патриотарско писмо“, това каза в първото си изявление след обръщението на Ахмед Доган лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Темата е „Българските граждани трябва да узнаят истината за Доган и неговия „патриотизъм“!.
България има нужда от патриотизъм, призна Местан, но не и от патриотарство.
„Цялата система от сарайски медии и глашатаи се впусна във война срещу ДОСТ. Надигна се вълна, която никой и нищо не може да спре. Тя трябва да се прояви в демократични форми. А най-демократичната форма е чрез участие в изборите. Без политическа власт ДПС не може да обслужва нито системата на сараите, нито обръчите от фирмите, които обслужва тази система. Те имат нужда от огромни ресурси, имат нужда да пият непрекъснато кръв. Ето на това посягаме и го правим убедени, че това е не партийна, а национална кауза – да освободим страната от сарайското образувание“, поясни Местан.
Местан показа писмо от октомври 2012 г., с което Ахмед Доган го праща на Четвъртия конгрес на партията на Ердоган. Текстът е на турски. В документа Доган твърди, че ДПС е „част от турската общност (турския свят на ЕС).“, и нарича Турция „родина майка“, според Местан. „Премълчавах това писмо. Но премълчаването му е опасно. Кога този човек е искрен?“, каза лидерът на ДОСТ.
„Местан беше и председател на ДПС, направи опит да я промени, но беше отстранен, защото стъпи на руска мина“, каза за себе си лидерът на ДОСТ. На всяка среща с избирателите си цитирал думите на Мустафа Кемал Ататюрк: „Какво щастие е да се наричам турчин“. „Щастие е да се определяш като българин, като ром, като турчин. Защото аз се определям като турчин, затова казвам думите на Ататюрк“, поясни Местан.
„Аз успях да постигна диалог с Република Турция. Дълбоко съм убеден, че тя не ни е враг, а стратегически партньор, с когото трябва да имаме освободени от исторически предразсъдъци отношения“, твърди Местан.
Беновска пак предизвика скандален театър като се опита да подари книга на Местан. „Вие понеже нямате ябълки, те вече са ви изгнили“, нападна я режисьорът и кандидат за депутат от ДОСТ Евгений Михайлов.
„Няма неоосманизъм като риск за България. Няма турска намеса в българските избори, има комунистическа пропаганда, националсоциалистическа пропаганда с цел показване на врага“, каза Местан. Прословутата целувка със Станишев се оказала фалшива. Ахмед Доган свалил кабинета на Филип Димитров и вече бил плътно залепен на „наследницата на БКП“. „Има един човек, който нищо друго не може да прави, освен да мълчи за вота от Турция. Това е Георги Първанов. Защото той получи над 90 хил. гласа от Турция. С техните гласове той стана президент“, уточни Местан.
„Цялата не само сарайска, но и библиотекарска общност, целият апарат на ДС се включи в представянето на ДОСТ като протурска партия. Всеки трябва да работи за България, който я чувства като своя майка. А не както Доган, който пише, че майка му е Турция“, разпали се Евгений Михайлов.
„ДПС губи контрола си върху мюсюлманското неселение на България. Това е добра новина за нашата демокрация“, твърди Местан. Той призова към повече сдържаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'