Цветанов: Вотът на недоверие ще бъде пилеене на време и ще ни отклони от нормалната парламентарна дейност

Вотът на недоверие ще бъде пилеене на време и ще ни отклони от нормалната парламентарна дейност, свързана със законодателство и приемането на бюджета за 2018. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във връзка с намеренията на БСП следващата седмица да започне разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета. Той отбеляза, че опозицията е в правото си, когато прецени, да поиска вот на недоверие, но трябва да внесе съответните мотиви.
Когато страната има съответните добри показатели и когато опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега, смятам, че ще бъде загуба на време, добави Цветанов, цитиран от БТА. Според него вот на недоверие в навечерието на българско председателство на Съвета на ЕС е въпрос на политическа зрялост и мъдрост. Не мога да повярвам, че една партия, която претендира за стогодишна история, загърбва националните приоритети, свързани с председателството, коментира Цветанов. Той отбеляза, че управляващите ще продължат да следват програмата на парламента.
Другата седмица в сряда и четвъртък може би ще имаме удължени заседания, за да приемем данъчните закони, малките бюджети и министрите ще бъдат тук, когато се гледа големият бюджет, каза Цветанов. Той отбеляза, че е ангажимент на цялото правителство заедно с парламентарното мнозинство да подкрепят бюджета с политиките, които ще се провеждат през 2018 г. На въпрос защо партийната субсидия в проектобюджета за догодина остава 11 лева на глас и дали може да бъде намалена, Цветан Цветанов коментира, че това е тема, която трябва да бъде дискутирана, за да се вземе правилното решение.
По-добре е държавата да осигури необходимия финансов ресурс за субсидии за политическите партии, отколкото определени бизнесмени или кръгове да финансират една кампания,смята той. След гледането на бюджета на първо четене в пленарна зала, министър-председателят ще внесе и предложение за персоналната промяна в Министерството на здравеопазването, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ.
Попитан дали е възможно преразглеждане на оставката на здравния министър Николай Петров, той каза, че проф. Петров категорично иска оставката му да бъде приета и премиерът се е съобразил с неговото желание. От всичко, което излиза впоследствие, виждате, че един човек беше омаскарен, без да има никакви основания за това, коментира Цветанов.
ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с предложението, което ще бъде внесено в пленарна зала, защото ние стоим зад министър-председателя, заяви той. Попитан за кмета на Батак и участието на сина му в обществени поръчки към общината, Цветан Цветанов каза, че този въпрос трябва да бъде зададен на БСП. Те са тези, които са много компетентни в опитите си да показват политическа воля в борбата с корупцията, коментира той. До настоящия момент, колкото пъти сме участвали в избори, не сме успявали да спечелим община Батак, отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'