Цветанов: Президентът завижда на премиера Борисов, че той може и знае как да постига съответните резултати

Призивът ми към президента и опозицията е да подкрепят централния нападател в момента – Бойко Борисов, заяви Цветан Цветанов в Ловеч. „Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига съответните резултати в интерес на държавата“, коментира пред журналисти в Ловеч зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус“.
Интервюто на президента Румен Радев пред БНТ нямаше абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител. Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество, изтъкна той.

„Самият факт, че само преди два дни след срещата, която направи премиерът Борисов в Брюксел, вие видяхте, че 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени. Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира по-нататък Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.
„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо. Както нашият премиер и лидер на партията е казал, по-добре да не го коментираме, защото това определено е умисъл в действията, които цели президентът. Държавният глава говори за истината. Да, истината е най-важното, което трябва да има за развитието на една държава и да си припомняме всички исторически факти защо страната ни се намира днес в това състояние. Когато говорим за истината, той сложи един акцент върху проверките, които са правени от служебния кабинет и то по-специално към ВМА“, допълни Цветанов.

Според него това е било произнасяне на обвинение, а всъщност има компетентни органи, които да го направят – българската прокуратура. „Когато казва, че ще се бори за истината, анкетната комисия, която беше за самолетите, беше точно, за да излезе истината. Явно истината го заболя много, защото лобистките интереси излязоха на преден план. Не бих обвинявал никой, но бяхме длъжни като народни представители да направим анкетна комисия, която да покаже истината и несъстоятелната теза за това да отстраниш един от участниците. Виждаме, че президентът, отклонявайки се от дневния ред, от предизвикателството, което има пред страната ни като европредседателството, той говори за съвсем други теми, които не прилягат на един президент“, подчерта Цветанов.
По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен. „И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.
5 thoughts on “Цветанов: Президентът завижда на премиера Борисов, че той може и знае как да постига съответните резултати

 • 12.11.2017 at 11:12
  Permalink

  Сравнението на народа с футболен отбор, а министър-председателя с център нападател е меко казано неуместно. Управлението на футболния отбор се извършва от треньора, а не от централния нападател. Определящи за централният нападател са талант и трудолюбие.
  Определящи за ръководството на държавата са теоретична подготовка в Науката за управ-ление, поставянето на обществените интереси над личните, прозрачност при вземането на
  важни решения, прогнозиране и виждане в переспективното и стратегическо развитие на страната, спазване на основните принципи на Демокрацията – равенство на всички пред закона, свобода на словото и печата. Обединяването на всички тези качества е изкуство.
  Ако имахме такива управленци, нямаше да бъдем на последно място в Европа.

  Reply
 • 11.11.2017 at 20:27
  Permalink

  Мдааааа… и за туй мат’ряла ги оценява 3:1 в полза на Президента …….

  Reply
  • 11.11.2017 at 22:47
   Permalink

   80%,,съответно?“изплещи последните мъдрости! Аплаузи,народе!

   Reply
 • Pingback: ЦВЕТАНОВ: БОЙКО Е ЦЕНТРАЛНИЯТ НАПАДАТЕЛ, КОЙТО ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ! А ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ МУ ЗАВИЖДА! | Свободен Народ

 • 11.11.2017 at 16:44
  Permalink

  някак си неприлично е един дебил да прави оценки за президента !този човек е избран от две трети от избирателите на България !

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'