Цветан Василев има желание да се върне, но се страхува за сигурността си!

Цветан Василев има желание да докаже, че е невинен като се върне у нас, но се опасява за своята сигурност. Ако се върне той ще бъде задържан постоянно и така няма да може да се защитава. В това дело има много повече политика, отколкото право. Това заяви пред Би Ти Ви адвокат Константин Симеонов, който защитава Цветан Василев и съпругата му Антоанета. Тя наскоро бе обявена за издирване по обвинение за пране на пари при закупуване на къща в Швейцария за 20 млн. швейцарски франка.
„Става дума за доста по-малка сума от обявената от прокуратурата, не са 20 млн. швейцарски франка. Те са ипотечен кредит от чужда банка, с който е закупена къщата. Другата част са пари на Цветан Василев, по-малко от половината. Те са чувствително по-малко от декларираната покупка на къщата и доходите на Цветан и Антоанета Василева. Целта е инвестиция. Къщата струва 23 млн. швейцарски франка. Това са пари на Василев, а не на КТБ, той е декларирал пари от други дейности, не само от КТБ. Имал е консултантски договори с други фирми, които са декларирани в данъчната декларация“, обяви адвокат Симеонов. Той допълни, че става дума за доходи, които нямат общо с КТБ. Законни доходи, обложени с данъци.
„Г-жа Василева е при съпруга си в Белград и не беше надлежно уведомена от прокуратурата. Има опасения за нейната безопасност, ако се върне в България. Г-н Василев има притеснения в това отношение. Не очакваме справедлив процес в България”, смята защитникът. Адвокат Симеонов допълни, че няма банка, която да издържи такъв натиск като този върху КТБ през 2014 г.
3 thoughts on “Цветан Василев има желание да се върне, но се страхува за сигурността си!

 • 14.04.2017 at 19:29
  Permalink

  Пълни глупости. Не смее да се върне, защото много добре знае какви ги е вършил с КТБ и е наясно, че е виновен и присъдата не му мърда.

  Reply
 • 13.04.2017 at 21:01
  Permalink

  Ами да го съдим Цветанчо Василев в Сърбия, ако там не се страхува за своята сигурност?

  Reply
 • 13.04.2017 at 19:45
  Permalink

  И с право се страхува този измамник Василев! Да източиш банка с милиарди си е за страх!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'