Цачева: Над гражданските права сме ние (държавата)„Националните интереси са над гражданските права“, сензационно, особено за юрист, заяви по време на кандидат-президентските дебати Цецка Цачева. През цялото време тя твърдеше, че е с евроатлантическа ориентация, но подобно мнение е в абсолютен контраст именно с нея. Още повече по конкретния повод, по който Цачева направи своя коментар. Става въпрос за връщането в нарушение на Конституцията, законите на страната и европейските споразумения връщане на хора, подали молби за закрила от България на мракобесния режим на Ердоган в Турция.
Цецка Цачева излъга, че не познава генерал Румен Радев, а след като той разкри, че са имали среща в парламента, свързана с модернизацията на българската армия, тя не особено убедително се опита да се оправдае, от което публиката на бТВ разбра, че очевидно подобен разговор не е оценен от нея като важен, въпреки своята тема. Тя не каза истината дори по отношение на възрастта си – във визитката й тя бе определена като 52-годишна, но коригира не подмладяването си с цели 5 години, а факта, че не била юрисконсулт в Окръжния, а в Градския съвет на Плевен. Цачева неколкократно се опита да отрече официалната статистика за 50% увеличение на мигрантската вълна, както и 5-кратното увеличение на цената на оградата по границата ни с Турция.

Един от бисерите й в стил на старото откритие, че „петелът е безграбначно животно“ и „Брюксел е държава, а Русия е  столица“ беше изненадата, че „Крим е резултат от Втората световна война“. Друго геополитическо откритие беше, че „санкциите срещу Русия са резултат от Минските споразумения”. Първо, санкциите срещу Русия бяха приети 6 месеца преди Минските съглашения и бяха в резултат на свалянето на малайски Боинг над Украйна. Второ, Русия не е обект на Минските съглашения, които регулират отношенията между Киев и Донбас. „Подготвен политик”, хеле пък „най-подготвения”, както я определя премиерът Борисов, не би могъл да допуска подобни фактологически грешки, които показват, че Цачева дори не следи, а още по-опасното – НЕ ОСМИСЛЯ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НОВИНИ, откъдето всички знаем тези неща.

На Цецка й се случи да забрави клишетата, наизустени и повтаряни като мантра, които бе подготвил щабът й и веднъж помълча за двадесетина секунди, понеже си изгуби мисълта. Вярно, в стил Хилари, но при Клинтън проблемът е здравословен, а за Цачева не е известно да страда от деменция.

Също със заучени фрази като нея, но доста по-убедително се представи по време на дебатите генерал Румен Радев. Той получи златния си шанс, когато на финала Цачева оправда членството си в БСП с мисълта, която според нея е на Бърнард Шоу, че „ако човек на 20 не е социалист, няма сърце, а на 40, ако още е социалист, няма акъл”. „Как ще обединявате нацията, ако наричате малоумни и глупави хората, които са социалисти”, резонно попита кандидатът. Апропо, Цачева заяви също, че „откакто се помни” изповядва евроатлантическите ценности, което звучи странно за най-младата членка на БКП на 20 г. „Не се срамувам и не се гордея, че съм била член на Партията”, каза народната представителка от ГЕРБ. / 19min.bgloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'