Трусове в ДПС. Оставки на кметове и общински съветници в Хитрино и Каспичан

Общинският председател на Движението за права и свободи (ДПС) в Каспичан Таня Христова е подала заявление до Областния съвет за напускане на поста, съобщава БНР. Същото са сторили и местните председатели в селата Златна нива, Марково и др. Мотивите за напускане на Таня Христова са несъгласие с ръководството на централно равнище, както и здравословни причини. „Окончателно заявявам, че към друга партия няма да премина да работя“, увери Христова.

.Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино съобщиха в петък, че напускат структурите на партията. Те са подписали декларация, че излизат от редовете на Движението.
От 27 членове на партийно ръководство 26 са подписали декларацията. От 20-те местни структури само тази в село Длъжко не напуска партията. От ДПС излизат и 16 от 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от ДПС в местния парламент също са декларирали, че стават независими.
Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското ръководство на ДПС досега. По думите й два са мотивите да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното ръководство и областното ръководство на ДПС в частта с избирането на кандидати за кметове и народни представители. Вторият мотив е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от ДПС.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'