Траверс в действие. Антон Тодоров: Президентът Радев дълго се опитваше да вдигне самолета, но явно му трябва по-силен политически Трибестан

Обикновеният траверс от ГЕРБ, Антон Тодоров продължи с атаката срещу президента Румен Радев, въпреки протегнатата към него ръка от премиера Бойко Борисов. В сутрешния блок на Нова телевизия „народният представител“, който твърди, че като генерал Радев е лобирал за избор на „Грипен“ за изтребител, заяви иронично: „Започвам с едно извинение към президента Радев, дано да го приеме, а именно, че споменах за негова любовница (преди да стане негова съпруга, Десислава Радева е била назначена за пиар на ВСС – б.р.). Оттук нататък ще говоря за неговата муза, която през 2014 г. той е назначил на допълнителен договор като пиар. Извинявам се, не е любовница, муза е“.
Тодоров, който не успя да стане шеф на Комисията по досиетата, заяви, че прави това уточнение от името на ГЕРБ и от свое собствено, но подчерта, че това е шуробаджанащина. „Президентът Радев дълго се опитваше да вдигне самолета, но явно му трябва по-силен политически Трибестан (лекарство за потентност – б.р.) от този на БСП, който те му дават. И ние сме решили да му се извиним, за да го подпомогнем в това нещо“, каза още авторът на книгата „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“. Той коментира и вчерашното си изявление в парламента защо президентът Румен Радев предпочита изтребители „Грипен“, което беше изтълкувано като намек: „Знаете ли как е мотивиран – с потупване по рамото. Не е взел 5 млн., да не си помислите. Мотивиран е с потупване по рамото“.

„Аз казах, че са го потупали по рамото, но не са мотивирали само ген. Радев тогава, има и журналисти, разполагам с целия списък, те са посрещани, хранени с еленско месо. Някои други президенти ловджии, които обичаха да ловят архари, са им давали да ловят елени… Ако излезем от леко сатиричния характер на въведението, нашата комисия има много сериозни съмнения, че Радев, като ръководител на екипа за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които меко казано излизат от параметрите на онова, което бихме нарекли поведение, което не подлежи на санкция“.
На настояването на водещия да каже защо все пак е споменал въпросната сума от 5 млн., депутетът заяви, че в държавите, в които шведската компания е продавала самолети – например в Чехия и Унгария, полицейски разследвания са доказали, че има раздавани пари под масата.
„Не от беквокали, ами от съвсем сериозни играчи на терена. Там се говори за 12,7 милиона, в ЮАР, казват разследванията, са раздадени 20 милиона“, каза депутатът от ГЕРБ, намеквайки за фразата на Радев към него, че „Борисов не е озаптил беквокалите си в парламента“. На въпрос дали тези пари са плащани от шведската компания, Тодоров отговори, че не иска „утре да се появи някое личице от СААБ и да казва, че им правим лоша реклама“.
По думите му обаче: „Грипен”-ите са бутикова измишльотина на фона на изтребителите F-16”.
Антон Тодоров обяви още, че „доверени лица в президентството казвали, че там се унищожават някои документчета”.
„Ченгетата ни са по-добри от ченгетата ви“, обобщи той.

Послеслов на редактора:
Редовните ни читатели знаят, че отдавна, всяка активност на Антон Тодоров която е отразена в „Български Журналъ“ в заглавието си съдържа изречението „Траверс в действие“ Тъй като не всички са наясно за причината поради която го наричам така, препубликувам за да няма недоразумения: Аз не харесвам Антон Тодоров по няколко причини. Всъщност преди да стане депутат от ГЕРБ го харесвах и вярвах, че е принципен човек, който защитава твърденията си с документи и факти. Дори когато написа и издаде книгата „Шайка“, се възхитих на смелостта му. Мисля, че след като изживя своя личен катарзис и стана депутат от ГЕРБ, вече не мога да му вярвам. Ако беше истински честен и почтен, щеше да си признае, че се объркал за „Бойко, Цецо и Росен“, и трябваше да се организира да изтегли злополучната „Шайка“ от търговската мрежа, както и да обяви, че ще върне парите на всеки закупил книгата. Нищо от това не се случи, книгата все още е в свободна продажба и онзи принципен човек Антон Тодоров умря(преносно разбира се, пожелавам му здраве).Сега г-н Тодоров яростно защитава „нашата партия“ и се изживява като национален морален съдник. Дори подло обвини президента Радев в лъжа, а всъщност ловко излъга и обърка аудиторията с измислени обвинения. Нека. Но, аз ще „открадна“ един израз от друг неприятен за мен човек-Таско Ерменков който го нарече „политически травестит“, и от тук нататък винаги така ще наричам г-н Антон Тодоров. За всеки случай, за да не се окаже, че съм извършил „съставомерно действие“ ще го наричам с по-обикновеното-траверс. Хем е разговорно, хем мисля, че идеално се разбира какво искам да кажа. А съм сигурен, че не е „съставомерно“ защото в тълковният речник срещу думата траверса пише следното:“Напречна греда под железопътните релси“. И последно: мисля, че г-н Тодоров не осъзнава кава роля му е отредена в ГЕРБ. Ролята е на „използван презерватив“. Винаги идва време когато го изхвърляш завит в салфетка, за да не го гледат другите, защото е леко гнусен. Това ще се случи и с него. ГЕРБ и Борисов ще го изхвърлят по същият начин. А всички други ще ги е гнус.
Боян Цонев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'