Тръмп с невероятен ход: Кисинджър ще е нашият посредник с Русия
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър при управлението на Тръмп ще стане посредник в отношенията между Белия дом и Кремъл. Той ще участва и в разработване на план за нормализация на ситуацията в Украйна.

Това съобщи електронната версия на вестник „Билд“, позовавайки се на източници от екипа на бъдещия президент на САЩ и данни на европейските спецслужби.

Както се отбелязва в статията, цитирана от ТАСС, особено ценен е опитът на Кисинджър в светлината на потенциалната заплаха от нова Студена война и сложните отношения между Тръмп и китайското правителство.

Изданието подчертава, че Кисинджър е сред малкото американци, които редовно са се срещали с руски ръководители. Той познава Путин от времето на падането на Берлинската стена, пише Пик.
Изданието пише още, че според информации от западноевропейските спецслужби бъдещият президент на САЩ се стреми да вдигне санкциите срещу Русия по съвет на Кисинджър.

Бившият държавен секретар го съветвал да признае „хегемонията на Русия“ в бившите съветски републики от Беларус, Украйна и Грузия до Казахстан.

„Това означава, че САЩ признават за сфера на политическо влияние на Русия пространството между Полша и Иран, Афганистан и Китай“, се казва в статията.

Що се отнася до нормализирането на ситуацията в Украйна, главната идея на Кисинджър била Русия да гарантира сигурността в източната част от страната.

„В отговор Западът за в бъдеще няма да засяга въпроса за Крим“, пише още изданието. Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'