Тръмп: Нито един от съюзниците на Америка не се държи толкова враждебно с нея, колкото ЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че нито един от съюзниците на Америка не се държи толкова враждебно с нея, колкото Европейският съюз, предаде ТАСС.

„Кой е съюзникът? Имаме отлични отношения с много хора, но никой не се държи толкова зле с нас, колкото Европейският съюз. Европейският съюз беше създаден, за да се възползва от нас в сферата на търговията“, смята Тръмп.

На забележка на водещия, че твърденията му са враждебни, президентът на САЩ каза: „Знаете ли какво е враждебно? Начинът, по който се държат към нас. Ние не сме вражески настроени“, отвърна американският лидер и отбеляза, че в продължение на много години САЩ е са били от „глупавата страна“.
Президентът заяви, че Китай представлява по-сериозна заплаха за САЩ от Русия от гледна точка на намеса в избори.

Той каза, че САЩ не разполагат с точна информация дали Северна Корея произвежда нови ракети, и изтъкна, че напоследък Пхенян не е извършвал нови ракетни изстрелвания, посочва ТАСС.

Тръмп, изглежда, призна, че климатичните промени са реални, но все пак изрази съмнение дали те са предизвикани от човешка дейност, отбелязва ДПА.

„Мисля, че нещо се случва. Нещо се променя и отново ще се промени обратно. Не мисля, че това е измислица, мисля, че вероятно има разлика“, каза президентът в интервюто.

„Но не знам дали е човешко дело. Не искам да давам трилиони и трилиони долари. Не искам да губя милиони и милиони работни места. Не искам да бъда поставян в неизгодно положение“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'