Тръмп напук на Меркел и останалите глобалисти! За САЩ протекционизъм може, за Европа не!

/Президентът на САЩ Доналд Тръмп на 18 април в щата Уисконсин ще подпише указ, известен под името «Купувай американско, наемай американци».
Както съобщи USA today, документът ще регламентира условията за закупуване на американски стоки и наемането на граждани на САЩ. Това, според Тръмп, трябва да стимулира производството вътре в страната. Това влиза в директно противоречие с твърдението на Меркел, Кристин Лагард(шеф на Международния валутен фонд), и Джим Йон Ким(президент на Световната банка), според които въвеждане на протекционистки мерки на национално ниво представлява опасност за световната търговия(за което Български журналъ информира преди време http://bgjournal.info/obedinen-globalistki-internatsional/
Документът предполага издаването на работни визи от типа Н-1В, които позволяват ежегодно на 85 хиляди чуждестранни работници да пристигат в САЩ, за да заемат висококвалифицирани работни места в американските компании. Програмата се ползва с популярност в индустрията на информационни технологии.
Комбинирайки аспектите от имиграционната политика с федералните правила за закупуване, Тръмп се надява да лансира философията си за икономически национализъм, без да чака решенията на Конгреса.
По-рано допитване до общественото мнение показа, че все повече американци губят надеждата, че президентът на САЩ ще изпълни предизборните си обещания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'