Тръмп: Намеса на САЩ в Крим би означавало Трета световна война!

Ако САЩ се опитат със сила да върнат Крим на Украйна, това може да предизвика трета световна война, смята Доналд Тръмп. За това изявление на републиканския кандидат за президент на САЩ съобщава на сайта си в. „Политико“, цитиран от ТАСС и БТА.

В понеделник Тръмп се е срещнал със симпатизанти в град Кълъмбъс, щата Охайо, и е говорил с тях повод свое интервю за телевизия Ей Би Си.

„Казах: „Имам предвид дали искате да върнете (нещата назад)? Искате ли да получите Трета световна война, за да го върнете (Крим) обратно (на Украйна)?“, пояснил милиардерът.

В интервюто Тръмп казва, че народът на Крим е направил избор в полза на Русия и САЩ трябва да имат това предвид. Запитан дали е готов да признае Крим за част от Руската федерация, републиканецът отвръща: „Ще разгледам тази възможност“.

С подобно изявление кандидатът Републиканската партия привлече вниманието и на пресконференция миналата седмица.

Тръмп заяви в Кълъмбъс, че според него за САЩ е полезно да подобрят отношенията с Русия с цел борба против терористичната „Ислямска държава“:

„Казват, че Донълд Тръмп не проявява твърдост спрямо Русия. Няма ли обаче да е от полза, ако си подобрим отношенията с Русия и с други държави? Няма ли да е добре, ако заедно с Русия и други държави (може би и заедно с НАТО) успеем да се отървем от ИД?“
loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'