Тръмп: Ако стана президент, ще обмислим съюз с Русия

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран, ще обмисли съюз с Русия за борба с «Ислямска държава», предаде Ройтерс. Същевременно Тръмп, цитиран и от БТА, отхвърли предположенията, че руският президент Владимир Путин се опитва да му помогне да спечели изборите.

На митинг в Уинстън-Салем, в щата Северна Каролина, Тръмп вчера отхвърли намеците, че разузнавателните служби на Путин може да имат пръст в хакерския пробив в имейл кореспонденцията на Националния комитет на демократическата партия.

По-рано Роби Мук, ръководител на предизборния екип на Клинтън, обяви версия, че руски хакери може да са „пробили“ кореспонденцията. Целта била да злепоставят демократите и да помогнат на Тръмп да победи в изборите на 8 ноември.

„Не смятам за случайно, че тези имейли изтекоха в навечерието на нашия конгрес и мисля, че това е смущаващо“, каза Мук пред Си Ен Ен.

Тръмп заяви, че това е една от „най-странните конспиративни теории“, за които е чувал и каза, че никога не се е срещал с Путин.

„Но като се замислите, няма ли да е добре, ако се спогодим с Русия. Няма ли да е хубаво, ако заедно с Русия разгромим ИДИЛ?“, запита републиканският кандидат.
loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'