Тома Томов: Саудитска Арабия е най-вредната и най-феодалната страна в света. Няма да инвестират в България, твърде малки сме

„Няма да дойдат от Саудитска Арабия да строят петзвездни хотели у нас”, смята депутатът от БСП Тома Томов. „Те няма да инвестират в България, защото има несъвместимост в мащабите. Техните амбиции са много по-големи”, категоричен беше той в студиото на bTV. По думите му официалното посещение в Саудитска Арабия е трябвало да бъде направено още преди 10 години, а българско посолство там би било хубаво. На въпрос защо е закъсняло отиването в тази страна, Тома Томов, който има документален филм за Саудитска Арабия, обясни, че да отидеш там сега е същото като да отидеш на среща със Сталин в Москва през 1937 г. Има чистка на целия икономически и политически елит на страната – арестувани са 2400 души.

„Това е най-вредната, най-реакционната, най-феодалната страна в света“, каза Томов и допълни, че Саудитска Арабия е под чадъра на Съединените щати още от 1945 г., когато веднага след Ялтенската конференция, Франклин Рузвелт отива на посещение в Саудитска Арабия и обещава „чадър“ на страната.
Що се отнася до строежа на петзвездни хотели от арабски инвеститори у нас, Томов припомни, че още през 2009 г. е имало опит да бъдат привлечени и тогава в България пристига принц Ал-Уалид бин Талал, съсобственик на веригата „Четири сезона“, Ню Йорк Хотел Плаза, акционер в News Corp.“ и т.н., но се отказва, защото мащабите ни са твърде малки. „Амбициите на Саудитска арабия са много по-големи“, каза Тома Томов. „Те имат проект и подготвят строежа на 16 ядрени реактора – това е огромен мащаб“.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'