Тома Биков: Отлагането на датата на вота на недоверие е опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС

Според мен зад отлагането на датата на вота на недоверие стои опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Така управляващите коментираха заявеното по-рано днес от лидера на БСП Корнелия Нинова – че заедно с ДПС ще внесат вот на недоверие към кабинета на 17 януари. Темата ще е „Корупция“, но мотивите ще бъдат обявени до 10 януари, когато парламентът ще заработи след ваканцията. Досега от опозицията декларираха, че ще внесат вота до края на тази година. „Не смятам, че те са в състояние да провалят председателството, но ми е неприятно, че правят опити. Неслучайно са избрали дата ден преди официалното поемане на председателството от страна на България, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България. Наясно са, че са абсолютно безпомощни да създадат реалистична алтернатива. Сигурно са решили да отместят и вътрешния си огън по отношение на приватизацията. Това са истинските им мотиви, иначе досега да бяха внесли 3 вота“, коментира още Биков пред журналисти.

По думите му това е вот заради самия вот. Според него БСП и ДПС не са крайно обезпокоени от корупцията в България и не са толкова чувствителни, ако става въпрос за техните хора.
„Водиха преговори два месеца и днес чухме отново неясни обяснения от Корнелия Нинова за това, че тепърва ще избистрят конкретните корупционни казуси, заради които ще искат вота. Дори ДПС и техният лидер ще искат конкретика, защото явно и на тази среща не са се разбрали какво конкретно ги е принудило да направят тази много важна стъпка“, добави Биков. Той отбеляза, че са били готови още днес да дебатират темата корупция, имали готовност от два месеца, но чакали опозицията да вземе решение. Биков посочи, че в България има проблем с корупцията, но управляващите се опитват колкото се може да я намалят.

Патриотите: Лицемерно е БСП и ДПС да говорят за корупция. „Да се прави вот за корупция на база на предположения, на непроверени публикации, които витаят в общественото пространство, е пиар ход на опозицията. Той няма да доведе до борба с корупцията, единствената му цел е да злепостави държавата“, коментира пък зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“. „Темата и времето, в който се поставя, будят съмнение, че за пореден път вътрешнополитическите проблеми на партиите от опозицията се решават чрез вот на недоверие, без да се отдава значението на това как ще пострада авторитетът на България. Това е симптоматично в действията им през последните месеци“, подчерта Веселинов. По думите му вот на недоверие за корупция да инициират ДПС и БСП – „авторите на схемата на Тройната коалиция и наред други схеми, е повече от лицемерно“. Веселинов подчерта, че ако има данни за корупция, трябва да бъдат сигнализирани и съответните органи.

One thought on “Тома Биков: Отлагането на датата на вота на недоверие е опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС

  • 13.12.2017 at 20:21
    Permalink

    Тоя Гей от сектата на геЙрП няма ли да си купи дилдо и да миряса, на всички ни омръзна от тъпотиите му! Може и да се примолит и да го пуснат в Симитли, за малко!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'