Тома Биков: Имитация на политическа дейност. Вота на недоверие е без мотиви, а корупцията е обща тема, но нищо конкретно

БСП направиха много сериозна грешка с този вот на недоверие към кабинета, заявиха от ГЕРБ, след като социалистите официално внесоха мотивите в парламента. От левицата атакуваха „неспособността на правителството да се справи с борбата с корупцията“ и изброиха няколко примера – ремонта на НДК, Суджукгейт, Хасковогейт и други. „Това е лошо изиграна тактическа грешка и съм сигурен, че те ще понесат всички политически негативи на тази своя позиция. Една от основните цели на този вот, според мен, е Корнелия Нинова да я дават в новините“, коментира малко по-късно пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Докато цяла Европа приветства Българското председателство, в лицето на българската делегация, която е водена от премиера Борисов, тук ставаме свидетели на едни самоцелни действия, които целят да имитират дейност. Това е имитация на политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани, получаваме един вот, който е обречен на загуба”, добави той.

По думите целите на един вот на недоверие би следвало да бъдат три: „Първата – е да се свали правителството. Очевидно няма да успее. България бележи най-добрите си политически показатели през последните години”. Според него втората възможна цел би могла да бъде корекция на определена политика. „Нямаме такова нещо. Корупцията е една обща тема, която дава възможност за разтягане на локуми, за патетика, за морализаторстване, но нищо конкретно. Аз, доколкото разбирам, вотът на недоверие до момента е насочен срещу Делян Добрев, който нито е министър-председател, нито е министър в правителството”, добави Биков.

По думите му на трето място една от възможните цели на вота, е да се обедини опозицията.

„Тази цел не е постигната. Имаме вот, който щеше да бъде внесен от двете опозиционни партии, вече е внесен само от едната. Другата, с различни мотиви, ще гласува против правителството”, коментира още той по повод отказа на БСП да внесе вота заедно с ДПС. Социалистите заявиха, че причината за това са различията им след речта на Ахмед Доган, който заяви, че в опозицията в момента няма партия, която да може да замени настоящото управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'