The Independent: Лидерът на „Ислямска държава“ може би все още е в Мосул
Кюрдското правителство има информация от няколко източника, че лидерът на терористичната групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади все още е в иракския град Мосул и „ако е убит, това ще означава колапс на цялата система (на „Ислямска държава“ – б.пр.)“, съобщава Фуад Хюсеин, началник на канцеларията на регионалния кюрдски президент Масуд Барзани, в ексклузивно интервю за британския вестник The Independentл цитиран от Фокус.
По думите на Хюсеин ал-Багдади се е укривал през последните осем или девет месеца и е станал силно зависим от командирите в Мосул и Тал Афар.
Присъствието на ал-Багдади в Мосул може да усложни и удължи битката за отнемането на контрола над града от „Ислямска държава“, тъй като оцелелите му поддръжници ще се бият до смърт, за да го защитят.
Фуад Хюсеин добавя, че пешмергите, които се бият на страната на иракските военни, са били впечатлени от броя тунели, които екстремистката групировка е прокопала, за да си осигури скривалища в селата около Мосул.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'