ТАСС: Прокуратурата в Южна Корея арестува приятелка на президента Пак Кън Хе
Сеул. Южнокорейската прокуратура в понеделник задържа Чой Сун-сил – основният обвиняем в скандал със злоупотреба с президентската власт, съобщава представител на ведомството, предава ТАСС, цитирана от Фокус.

„На разпита Чой отрече всички обвинения (за намесване в държавните дела и оказване на влияние над представители на властта – б.пр.). Освен това съществува риск от унищожаване на нейните доказателства. По-рано тя е пребивавала в чужбина, тя няма постоянно местожителство в Корея, което говори за възможността тя да избяга“, обяснява представителят.
Задържаната жена се е явила доброволно в прокуратурата. Засега тя е лишена от свобода за 48 часа, но докато те изтекат може да бъде издадена заповед за нейното постоянно задържане.
Приятелката на президента на Южна Корея Пак Кън Хе я обвиняват в това, че тя е използвала влиянието си, за да накара големи южнокорейски корпорации да правят многомилионни дарения в два свързани с нея фонда. Според някои източници във въпросните фондове за влезли финансови средства от 53 компании на обща стойност около 72 млн. дорала.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'