Таско Ерменков към Антон Тодоров: „политически травестити“!

Минаха почти два месеца от парламентарните избори. През това време парламентът не работи правилно. Поставихме рекорд за най-кратко заседание. Навън това не изглежда добре. Не се харесва на хората. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, която прочете декларация от името на Парламентарна група. Защо се получава така? Правителството на Бойко Борисов няма законодателна инициатива. Два месеца нищоправене на управляващите. В деловодството са внесени 6 законопроекта. Четири от „БСП за България“, един от „Воля“, един от ГЕРБ и един от ГЕРБ и ОП, който после беше изтеглен. ГЕРБ и ОП обещаваха много неща, но няма внесен нито един законопроект, освен лобисткия, който беше изтеглен.
Правителството стартира с фалстарт. Два месеца не се прави нищо. През това време течеше само трескаво разпределение на постове. През цялата предизборна кампания Бойко Борисов обясняваше, че БСП няма екип, а ГЕРБ имат подготвени професионалисти. Видяхме през последните дни какви професионалисти има в правителството. Заместник-министри, които не се знае бакалаври ли са или са магистри. Хора, които се възхищават на шериата. Заместник-министър, който възхвалява фашизма и си качва снимки с нацистки поздрав. Вицепремиер с майтапчийски снимки от Бухенвалд. Това е недопустимо. Искаме оставката на Валери Симеонов. Нас ни обвиниха за думите на Крум Зарков, но той се извини официално, а Бойко Борисов каза, че всеки в командировка може да допусне грешка, каза още тя. За тези два месеца какво получиха хората? Само протести от всички страни, по-високи цени на газ, парно и вода, проверки за корупция. Това е фонът на живот на България.
Искам да призова колегите си от БСП да продължим да работим и да продължим да доказваме, че има опозиция и алтернатива, завърши Нинова. Веднага след това думата взе Антон Тодоров от ГЕРБ. Тази декларация доказва едно нещо. БСП е партия, която непрекъснато достига висоти на лицемерие. БСП е партия със сгрешено име. Тя е наследник на небългарската комунистическа партия, която докара до фалит нееднократно България, която изби елита на България след 1944 година, партията, която кла българите, партията, която уби спасителя на българските евреи. Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова трябва да отговаря на определени въпроси. Ако имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на едно хладно и тъмно място.
Трябва да се извините за престъпленията на БКП и престъпленията, които извършихте през последните 27 години, завърши Тодоров. Недоволството на БСП изказа Таско Ерменков. Госпожо председател, не трябва да допускате такива политически травестити да сипят лъжи от трибуната. Той превръща парламента в цирк. Той се е обръщал сто пъти като палачинка в тиган. Надявам се, че тази декларация няма да бъде подкрепена от ГЕРБ. Това ще е унижение за вас, каза още той. Това е декларация на българския фашизъм. Вие трябваше да отстраните Антон Тодоров от залата. Това не е декларация на ранната десница от 90-те години. Това е декларация на възкръсналия фашизъм, допълни го колегата му Валери Жаблянов. На всичко това отговори Цветан Цветанов. Вие от БСП зададохте този тон. Ние бяхме подготвили две декларации. Вие зададохте тон на рушене и лъжи и за това прочетохме тази декларация. Другата беше за 24 май и празника на българската писменост. Спрете да предизвиквате скандали, призова Цветанов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'