Свободно оръжие за всеки грамотен гражданин, предлага Партия „Възраждане“
Разширяване на режима за притежание на оръжие, предлага патриотичната Партия „Възраждане“ за предстоящите избори. Идеята е, че проспериращото общество се гради на свободния, грамотен и отговорен гражданин. А част от свободата е именно личното оръжие (това между впрочем е вписано и в Американската конституция).

Партията обаче не предлага съвсем крайния американски модел, в който всеки може да си купи пистолет от супермаркета. Вместо това идеята е оръжието да е свободно за хора, отговарящи на определени критерии, но като отпаднат част от настоящите глупави критерии. Така според партията, оръжие следва да може да придобие всеки гражданин, който има определено минимално ниво на образование, минимален трудов стаж, и е семеен.
Т.е. става дума за типичния „среден производителен гражданин“, който е основата на обществото, крепи го с данъците си, и осигурява демографско възпроизводство.

Оръжия няма да се позволяват на разхайтени младежи, неграмотни, наркомани, психично болни, или на хора с криминално досие.

Въоръжаването на нацията е необходимо и с оглед на борбата с битовата престъпност, и за целта ще се предвиди по-свободен режим на ползване на самото оръжие при самоотбрана и защита на собствеността. Въоръжената нация е по-защитена и от част от терористичните заплахи, защото има по-голям шанс фанатиците да попаднат на хора с оръжие, при нападенията си. При атаките във Франция, случайно няколко десетки човека бяха спасени, след като се оказа, че в едно кафене, двама от посетителите са имали лично оръжие. Обезвредили са терористите, още преди да убият и един човек.

„Американският вариант е много краен, и по същество насърчава убийствата. Но и нашият вариант е другата крайност, и също ги насърчава.“ – така лидерът на партията Костадин Костадинов коментира идеята. Според него, оптимален е някакъв междинен модел, като този, който „Възраждане“ предлага…

ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'