Става по-страшно и от Студената война! Русия може да скъса дипломатически отношения със САЩ
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова намекна за възможно скъсване на дипломатическите отношения със САЩ след изявлението на американския държавен секретар Джон Кери, който обвини Москва във „военни престъпления“ в Сирия.„Правейки изявления, сравняващи действията на Русия в Сирия с военни престъпления, в Държавния департамент трябва да са наясно, че всичко това може да завърши с един национален референдум сред руснаците с един-единствен въпрос: „Дали пък Външно да не си изключи телефоните?“, написа Захарова на страницата си във Фейсбук.

От Вашингтон побързаха да успокоят топката. Джон Кери не е казвал официлно, че Русия извършва „военни престъпления“ в Сирия, заяви пред журналисти говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

„Той просто изказа личното си искрено мнение, че тези нарушения на международното законодателство трябва да бъдат разследвани, защото потенциално могат да бъдат квалифицирани като военни престъпления“, заяви Кърби. Според него такова разследване трябва да бъде водено „в рамките на ООН и международната общност“.
„Изявлението на Кери е пропаганда. Зад тази терминология стоят много сериозни юридически последствия, и аз мисля, че Кери ги употреби в опит да нагнети ситуацията. Ако става дума за военни престъпления, САЩ трябва да апочнат с Ирак. След това Либия и, разбира се – Йемен. Изключително опасно е да се жонглира с такива понятия, защото зад гърба на американците наистина има военни престъпления“, заяви Мария Захарова в интервю за тв канала „Дождь“. / epicenter.bgloading…


One thought on “Става по-страшно и от Студената война! Русия може да скъса дипломатически отношения със САЩ

  • 08.10.2016 at 17:05
    Permalink

    Американският манталитет е много особено нещо – желаното става дейстмително, а действителното нежелано. Американците много обичат да говорят за корупция, но примерите са от другаде. По повод на нежеланието или неспособността да ликвидират около една трета от оръжейния плутоний излезе нещо интересно. Руснаците се справят със задачата в срок срещу 240млн долара. Американците получават от бюджета 7 и половина милиарда, все още нямат нито технология, нито някакво решение. Обява предлага нови 17 млрд. Или общо 25млрд. срещу 240 милиона. Къде е корупцията?

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'