Според родните хотелиери плажовете са чисти

Българска туристическа камара е силно обезпокоена от негативните съобщения за чистотата на плажовете, преди началото на активния летен сезон.

Преди ден беше съобщено, че има временната забрана за къпане на „Офицерски ” плаж във Варна.

Имаме уверенията на месните и държавни институции, че са предприети всички необходими мерки за осигуряване чистотата на плажната ивица, поверена за стопанисване на българския туристически бранш, посочват в отворено писмо до медиите от Българската туристическа камара.

България има 11 плажа, отличени със „Син флаг”. Факт, който бе отразен и от българските медии. Синият флаг е доказателство, че чистотата и сигурността на българските плажове и пристанища са оценени не само у нас, но и на световно ниво, смятат още от Камарата.

От туристическия бизнес посочват още, че България има всички перспективи да реализира изключително успешен летен сезон. Работим в пълно взаимодействие с институциите и сме предприели необходимите действия, за да гарантираме нормалното протичане на летния сезон .

Предварителните заявки показват, че рекорден брой туристи ще посетят страната ни. Само от общите ни усилия зависи успешното и нормално протичане на Лято 2016, смятата от Българската туристическа камара.

По повод информации за замърсяване на морските води по Северното Черноморие, от националната Асоциация „Българско черноморие“ /НАБЧ/ завиха, че от общо класифицираните 91 броя крайбрежни води за къпане, 83 от тях или 91,2% са с отлично качество, 7 броя с добро /7,5 процента / и само една с лош резултат.

По цялото българско Черноморие непрекъснато се правят изследвания в зоните за къпане за чистотата на водите, каза председателят на НАБЧ Димитър Канариев, цитиран от БТА.

„Не е професионално, нито коректно да се правят кардинални изводи за цялото българско Черноморие, само от един единствен случай – „Офицерския плаж“. Абсурдно е след инцидентен случай във Варна всички плажове, включително и тези на юг, да се поставят под общ знаменател“, посочи Димитър Канариев.

Хотелиерите: В Слънчев бряг е чисто

Хотелиери и концесионери на плажни ивици в Слънчев бряг също опровергаха опровергаха информациите за замърсените плажове по Черноморското крайбрежие.

Председателят на управителния съвет на Съюза на собствениците Елена Иванова възрази срещу зачестилите напоследък негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете по българското Черноморие, предаде БТА.

Плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг“, отбеляза Елена Иванова. Еко флагът се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете.

Курортът Слънчев бряг притежава тази награда заедно с 2 311 плажа и 605 яхтени пристанища в Европа, Карибите, Мароко, Канада и Южна Африка. Апелираме към всички институции и средства за масово осведомяване да ценим и уважаваме както природата, така и усилията на бизнеса за икономически просперитет в туризма ни, заяви Иванова.

На южния плаж в Слънчев бряг се извършват ежеседмични изследвания и замервания от независима организация и лицензирана фирма. Стриктно се следи за чистотата на водата и всички нейни показатели.

Управителят на фирмата концесионер Кирил Спасов посочи, че южният плаж в Слънчев бряг е образец за перфектно поддържана плажна ивица, а водата е с възможно най-добри показатели.

От години, включително и през настоящата, южният плаж е удостоен с международния приз „Син флаг“ – награда, която гарантира, че са покрити всички световни стандарти, включително и изискванията за екологична чистота.

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'