„Спонтанен“ протест на работници от „Булгартабак” пред НС. Протестиращите са извозвани с организирани автобуси

„Булгартабак” изкара работниците си на „спонтанен” и „масов” протест в София. Мероприятието е срещу ”Да, България” и Христо Иванов, както и срещу кръга ”Капитал”, които водели кампания за дискредитирането на ”Булгартабак”. Христо Иванов внесе преди дни в деловодството на парламента доклада на турските служби за контрабанда на цигари, в който се прави връзка и с „Булгартабак“. Организираното множество се движи на три лъча, като началната му точка беше стадион „Васил Левски“. Едните потеглиха към Народното събрание, другите към централата на „Да, България“ на Драган Цанков, третият лъч към „Дневник“ и „Капитал“, съобщи Клуб Z. Още вчера Еми Барух в личната си страница във Фейсбук предупреди, че работниците от „Булгартабак“ са организирани за протест.

От Канал 3, който е на Делян Пеевски, съобщиха мотивите за протеста така: „Хората били изключително притеснени, че могат да си загубят местата.“ Участниците са извозвани с организирани автобуси, носят бели тениски с надписи. Протестиращите не са разговорливи и избягват да говорят с журналисти. Около 1500 служители на ”Булгартабак- Холдинг” АД излязоха на протест срещу негативната медийна кампания, която се провежда срещу дружеството.
За това те обвиняват лидера на партия „Да, България“ Христо Иванов, който е внесъл сигнал в парламента, че цигари на компанията се продават контрабандно в Турция. Източникът на сигнала е доклад от турските данъчни служби.

”Не сме контрабандисти” – така отговориха с плакати работниците.

Единият лъч от протестиращи, около 1500 човека, тръгна от Националния стадион ”Васил Левски” към сградата на Народното събрание, а след това ще отиде към към Министерския съвет. Пред парламента ръководството на компанията ще връчи на депутатите протестна декларация.

Малко по-рано друг лъч от около 200 човека потегли към централата на ”Да, България” на бул. „Драган Цанков“. Христо Иванов излезе да говори с протестиращите, но бе бурно освиркан.

”Булгартабак“ е отговорен производител!”, ”Ние честно си плащаме данъците, а Вие”, ”Не се страхуваме от манипулаторите ”Капитал” и ”Да, България”, пише на плакатите, издигнати от протестиращите. Вчера в своя позиция от „Булгартабак – Холдинг“ АД заявиха, че организатори и изпълнители на тази кампания са медиите, свързани с бизнесмена Иво Прокопиев и кръга „Капитал“, както и неправителствени организации, получаващи финансиране от чуждестранни фондации. Преди дни вътрешният министър Валентин Радев каза, че е отправил запитване до турските служби за евентуална контрабанда от „Булгартабак“ и очаква отговор. Същото потвърди вчера и главният прокурор Сотир Цацаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'