Соломон Паси: Имаме нужда от военноморска база на НАТО на българския бряг

Има нужда от военноморска база на НАТО на българския бряг, каза във Варна президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Военноморската база на НАТО може да бъде изградена за три години, след като бъде взето решение за реализирането на такъв проект, допълни Паси. Още в началото на годината Бойко Борисов ясно изрази българската позиция, че иска зона без напрежение в Черно море. Флотилия в Черно море няма да има, но България може да поиска същата помощ като Гърция при увеличена мигрантска вълна с много кораби и лодки, стана ясно тогава.
Соломон Паси посочи днес, че в момента има сериозен дисбаланс на силите на Русия и Алианса в района на Черно море, който може да бъде коригиран чрез създаването на такава база.
Светът се намира на кръстопът за пръв път от Втората световна война насам, каза още Паси. Той подчерта, че точно в тази сложна обстановка България поема председателството на Съвета на ЕС. Евросъюзът трябва да се справи с редица предизвикателства – Брекзит, лош мениджмънт на миграционния поток, радикализация, но все пак има и добри новини като резултатите от изборите в Германия, както и последната реч на френския президент Емануел Макрон, допълни Паси.
За отношенията ни с Русия президентът на Атлантическия клуб посочи, че с нея е много важно да се говори вежливо, но в същото време трябва да бъдем добре въоръжени.
За България голям проблем са преди всичко тероризмът и лошият мениджмънт на миграционния поток, каза Паси. По думите му Русия е по-скоро притеснение, но не и непосредствена заплаха. Практиката показва, че колкото по-добре въоръжена е една държава, толкова по-малко привлекателна мишена е за всички останали, допълни Паси. И уточни, че модернизацията на българската военна авиация и флот заслужават специално внимание. И докато родната индустрия няма как да произведе бойни самолети, то проектът за нови многоцелеви кораби за флота може да бъде реализиран и с помощта на български компании, посочи Паси. Той присъства на откриването на международна конференция „Стратегията на НАТО за сигурността в Черноморския регион“. Двудневният форум се провежда с подкрепата на дирекция „Публична дипломация“ на Алианса. Сред гостите е и посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.
6 thoughts on “Соломон Паси: Имаме нужда от военноморска база на НАТО на българския бряг

 • 03.10.2017 at 17:52
  Permalink

  Абе няма ли някой, който веднъж завинаги да му затвори устата на това продажно копеле, натовски цървул и сороски сопол.

  Reply
 • 02.10.2017 at 7:36
  Permalink

  противна еврейска муцуна

  Reply
 • 01.10.2017 at 14:04
  Permalink

  Имаме нужда от един диктатор да измете всичката ни политическа измет. Тази която без воина намали населението на страната с една трета. Това се нарича Гено сит,а всички знаем какво е наказанието за това.

  Reply
 • 30.09.2017 at 18:35
  Permalink

  Когато един безспорно умен човек се е заел с явно непосилна задача, то това се случва само когато този човек има личен интерес и не му пука за общественото благо!

  Reply
 • 28.09.2017 at 20:48
  Permalink

  Както винаги -много думи без никакъв смисъл и сме добри ис тия и с ония.Ама бабите от Горно Нанадолнище си викат-ей,глей как учено говори човекът.Много знае и разбира.
  С тез речи си докара добро благосъстояние човекът.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'