Слави Трифонов: Парламента зловещо пожела да не спасява гражданите, а да ги убива.Това нещо се нарича – жестокост. Чудовищност

Скъпи приятели, не знам какви чувства ви внушавам. Като известен човек водя всяка вечер шоуто, пея песни, непрекъснато заедно с моя екип имаме гражданска позиция и може би заради съвкупността от всичко това, при мен идват много хора. И аз съм се нагледал на много болка. Хора, които умират или умират децата им. Видял съм много такива хора. И това е много страшно. И винаги съм се ръководел от това, което евреите са написали на пръстена на Шиндлер – че “този който спасява един човешки живот, спасява цялата вселена”. А днес българският парламент зловещо пожела да не спасява своите граждани, а да ги убива.

Днес българският парламент отказа на български граждани, болни от рак, да бъдат лекувани с нови лекарства. Те твърдят, че по този начин ще спестят 20 – 30 милиона лева. А в същото време не се съобразиха с волята на хората от референдума и прибират от нашите пари 31 милиона и 700 хиляди лева като субсидии за партиите. Годишно. Вместо да подаряват живот предпочитат да прибират пари. Това нещо се нарича – жестокост. Чудовищност. Няма достатъчно силни думи за това.

Източник: Facebook. Заглавието е на редакцията(бел.ред.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'