Скандално! Украйна помагала на Клинтън в предизборната й кампания
Украинските власти са оказвали помощ на кандидат-президента на САЩ Хилари Клинтън по време на предизборната й кампания и са се опитвали да попречат на съперника й Доналн Тръмп, съобщава американският вестник „Политико“, цитиран от Пик.

Както се отбелязва в статията, представители на украинското правителство открито са подлагали на съмнение факта, че Тръмп е подходящ за държавен глава на САЩ.

Вестникът припомня, че Националното антикорупционно бюро на Украйна на 16 август 2016 г. публикува документи, „доказващи“, че бившият ръководител на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт неофициално е получил милиони долари от експрезидента на Украйна Виктор Янукович. Украинците дори са започнали разследване, което, както отбелязва изданието, е замряло, след окончателните резултати на президентските избори в САЩ.

Вестникът предполага, че подобни действия като тези на Украйна все пак са оказали влияние избирателната кампания и са принудили Манафорт да напусне поста си, а също са засилили мненията в САЩ за връзки между Тръмп и Москва.

Днес Тръмп заяви, че Русия никога не се е опитвала да му влияе или притиска. „Нямам никакви отношения с Русия – нито сделки, нито заеми, нищо“, подчерта той.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'