СКАНДАЛ! Мъжът на Нинова обещал подкрепа за БСП, ако партията подкрепи Закона за горивата!

Нов мощен политически скандал е на път да гръмне със страшна сила тези дни, научи медията ни. Става дума за обещана подкрепа за БСП от „Лукойл“, в случай, че „червените“ в лицето на Корнелия Нинова и ПГ, подкрепят спорният законопроект за регулиране на пазара на горивата.

Обещанието е дошло лично от съпруга на лидера на БСП, Димитър Нинов, който от години е верен служител на Валентин Златев и управлява отдел „Развитие и експолатация“ в компанията на петролния бос.

На фона на очакванията, че спорният законопроект за регулиране на пазара на горивата, който предвижда по-високи изисквания за малките играчи в сектора, ще бъде сериозно променен между първо и второ четене в парламента, в понеделник стана ясна и първата корекция.

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Румен Порожанов са се договорили със зърнопроизводителите да бъдат отменени предвижданите по-високи изисквания към ведомствените бензиностанции, които те ползват. След срещата между двете страни се разбра също, че фермерите от своя страна ще отменят планираните протести.

Срещу внесения законопроект, подписан от депутати от всички партии, вече се обявиха различни бизнеси, както и няколко министерства.

ОТ БСП пък са били готови да подкрепят предложението на Златев и да пратят всички фермери в „трета глуха“, като дадат пълен монопол за „Лукойл“ и другите големие компании.

„Това е безумно! Вместо да защитава по-малките субекти на пазара и да се грижи за земеделците и работниците, БСП защитава олигархията!“, коментират потресени търговци.

Нека припомним, че преди около месец петролната компания „Инса Ойл” напусна Българската петролна и газова асоциация (БПГА) заради новия проектозакон за горивата, внесен по инициатива на самата организацията в началото на март.

Молбата за напускане тогава бе подписана лично от собственика на дружеството Георги Самуилов и бе одобрена от Управителния съвет на БПГА.

От организацията обаче не бяха съгласни с мотивите на Самуилов за напускане. В писмо до медиите той изрази категоричното си несъгласие с предложения Законопроект за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

„С него, под паравана на добри намерения, се въвеждат ограничения, които на практика убиват конкуренцията на пазара като поставят неизпълними изисквания към повечето участници“, написа Самуилов.

Според наша информация пък в замяна на обещаната подкрепа за закона от БСП, петролният бос Валентин Златев е обещал не само финансова подкрепа на партията, но и помощ за Нинова в разчистването на личните й войни с неудобни лица от червената партия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'