Сирийски генерал за САЩ, Ислямска държава, Русия и Турция

Американският канал CNN показа ексклузивен репортаж от фронтовата линия на Сирийската арабска армия, воюваща срещу групировката Ислямска държава в източна Сирия.

Сирийски генерал, командващ настъплението в посока Рака и Палмира, разговаря с кореспондент на CNN, но без да назовава името си.

Той опроверга изявленията на Запада за това, че правителствените войски уж нанасят удари само по «умерената опозиция» и разказа за ежедневните боеве срещу ИД.

Терористите от ИД отстъпват вече три месеца и към края на годината ще бъдат изтласкани от тяхната самопровъзгласена столица Рака, ако на това не попречи интервенцията на Саудитска Арабия или Турция, каза събеседникът на CNN.

Върху ситуацията, според него, значително е повлияла подкрепата от страна на руските ВКС.

 

«Намесата на Русия беше благословия. Тя ни помогна във всичко: най-вече чрез авиоударите, а също чрез разузнаването от въздуха, което ни позволява да нанасяме изпреварващи удари», — разказа представителят на сирийските правителствени сили за CNN.

 

Сирийският генерал също се усъмни, че оглавяваната от САЩ коалиция се бори успешно с екстремистите.

«Америка? Не съм забелязал тя да има някакъв принос в борбата с Ислямска държава. Точно обратното, точно тя направи Ислямска държава по-силна», — каза той, показвайки като доказателство снимки на американски военен автомобил Хамър, взет от терористите.

http://bgr.news-front.info/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'