Сирийски бежанец с 4 съпруги и 23 деца смуче по 360 хил. евро от Германия
Сирийски бежанец с четири съпруги и 23 деца привлече общественото внимание в Германия, след като местните медии разказаха за неговата история. Мигрантът, познат като Газия А. е избягал от Сирия миналата година със семейството си, пише The Daily Express, цитиран от Блиц.
 Семейството му може да получава повече от 360 хил. евро годишно в помощи според специалистите.
Все пак трябва да се отбележи, пише изданието, че няма официално потвърждение за това число.

Според ислямската традиция 49-годишният мъж може да има до четири съпруги стига да може да ги издържа финансово. Германия не признава легално полигамията, което означава, че Газия А. трябва да избере „основна съпруга“, за да може останалата част от семейството да получава помощи. Останалите три жени са категоризирани като „приятели“ на сирийския мигрант. Но местните власти в град Монтабур са описали ситуацията като „изключение“.

Газия А. сега живее с „основната си съпруга“ Твасиф и с петте им деца в град Монгабур в провинцията Райнланд-Палатинат, докато останалите три жени и деца са се преместили в съседен град на около 50 км. от там. Мъжът е работил в автосервиз в родината си, но не е работил, откакто е в Германия. Той заяви, че иска работа, но неговата отдаденост към семейството прави нещата трудни. 

Местни жители са изразили раздразнението си, като твърдят, че „сириец с четири съпруги и 23 деца ни бива пробутвано като нова норма“. loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'