Симеонов: ГЕРБ и ДПС промениха Закона за концесиите по най-подлия начин. На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии

Вицепремиерът Валери Симеонов отново избухна остро срещу коалиционните си партньори от ГЕРБ и ги обвини в саботаж – този път заради новия Закон за концесиите. Днес в парламента беше решено, че той няма да се прилага при отдаването на морските плажове през следващата една година. Отлагането стана факт по предложение на председателя на правната комисия – Данаил Кирилов от ГЕРБ. Малко по-късно Симеонов, очевидно бесен, написа във Фейсбук:

„Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин – чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки“.

Вицепремиерът директно атакува и министъра на туризма Николина Ангелкова, чиято политика отдавна критикува: „Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 „за“ срещу 43 „против“.

И така, равносметката е:
Слънчев бряг север – Маджо
Слънчев бряг юг – ВИС
Несебър юг – ВИС
Поморие централен – братя Маргини
Бургас север – братя Маргини
Созопол Харманите – ВИС
Созопол централен – подготвен за братя Маргини и т.н., и т.н. Сараите на Доган-плаж Отманли – ДПС

На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!“.
Миналата седмица Симеонов изригна лично срещу премиера Бойко Борисов, обвинявайки го, че го е саботирал и изработил, отлагайки разглеждането на точката за изграждане на втори лифт в Банско. Вицепремиерът директно заяви, че не иска да вижда Борисов и дори намекна за разпад на управляващата коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'