Шефът на Еврогрупата към корпорациите: Плащайте си данъците, времената се променят
Мултинационалните компании трябва да се въздържат от практики на избягване на данъци и да плащат своя справедлив дял, заяви в събота ръководителят на финансовите министри от еврозоната Йерун Диселблум в нова подкрепа за борбата на ЕС срещу избягването на данъци, предава Reuters.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В НЕДАЛЕЧНО БЪДЕЩЕ БОГАТИТЕ ЩЕ СЕ ВЕСЕЛЯТ С ЛОВ НА ХОРА

В светлината на разкритията от скандала „Панама пейпърс“ за ширещи се практики на избягване на данъци, Брюксел затегна своите усилия да справедливост чрез затягане на контрола и приемането на по-стриктни правила.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НАДЗОРЕН КАПИТАЛИЗАМ И РОБОТИЗИРАН ТОТАЛИТАРИЗЪМ – ОЛИВЪР СТОУН СРЕЩУ POKEMON GO

Скорошният шок от мултимилиардното разпореждане за връщане на данъци спрямо „Епъл“ е част от тази тенденция, на фона на плановете на ЕС за обща корпоративна данъчна основа и общ европейски черен списък за данъчните убежища.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ТРАНСНАЦИОНАЛНИЯТ КАПИТАЛ ОТСЕЧЕ:БЪЛГАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ С 30 ДО 50 % ПО-СКЪПА ВОДА„Моето съобщение до тези компании е, че водят грешната битка. Трябва да продължат напред. Времената се променят“, заяви ръководителят на Еврогрупата и холандски министър на финансите Йерун Диселблум пред репортери, пристигайки за срещата на финансовите министри на ЕС в Братислава.

„Трябва да плащате данъците си по справедлив начин. Част от тях ще бъдат в САЩ, част от тях в Европа. Така че подгответе се да правите това“, добави Диселблум.

Агенция Фокус

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'