Северозапада трепери от ужас! Видинският вампир се завърна

Шизофреникът Митко Борисов бе пуснат за пореден път сред обществото. Вампира, както стана известен из Видинския край заради желанието си да пие човешка кръв, се появил преди дни в село Рупци и местните са в шок, предаде Блиц.

loading…


„Миналата седмица си дойде. Вчера проведох сериозен разговор с него. Молих го да си пие хапчетата. Предложих му да ми ги даде на мен и сутрин и вечер да му давам дозата, за да съм сигурен, че я взима, но той отказа“, разказа пред „България Днес“ кметът на Рупци Илиян Ангелов.
Ангелов накарал Митко Борисов да обещае, че няма и да пие.

„Обеща, но не вярвам, че ще удържи на думата си. Той вече е много зле. Преди, като го пуснеха от психиатрията в Карлуково, по 3-4 месеца издържаше, преди да започне да прави щуротии. След последните му въдворявания само няколко дни му трябват, за да започне да създава проблеми“, добавя Ангелов.
Кметът вече многократно апелира институциите да намерят решение на проблема. Живеещите в Рупци и във Видин, където също Борисов на няколко пъти напада хора, са в паника да не го срещнат, когато той е на свобода. Шизофреникът обикновено ходи въоръжен с ножове и брадви. При задържането му последния път у него са открити 3 остриета. Конфискувани са му, но веднага си намирал нови. Кметът на Рупци смята, че още не се е снабдил с нов нож, но вероятно ще го направи всеки момент.

Освен към хладните оръжия 44-годишният Борисов има слабост и към кибрита. Пироманът редовно прави палежи, които за щастие засега се разминават без сериозни щети и без пострадали.

„Законите са ни такива, че отвсякъде ми обясняват, че нищо не може да се направи, докато не стане голяма беля, нещо непоправимо. Всеки се надява да не е той жертвата. Изпращат го за няколко месеца в психиатрия, след което го пускат.“
Самият Митко Борисов не изключвал възможността да посегне на човешки живот.
„Мога да убия човек и никой нищо не може да ми направи“, заявил той.

loading…


Шизофреникът сега е лежал 3 месеца в лудницата в Карлуково. След освобождаването му бил пратен при майка си Димитрина Пешева, която живее в плевенското село Буковлък. Тя е назначена за негов попечител, но Митко не се задържал много и избягал.
„Майка само ми се кара. Не мога да живея при нея“, признал пред кмета на Рупци Вампира.
Илиян Ангелов е решил да помогне безвъзмездно, доколкото може, на Митко Борисов.
„Ще му направя прозорци на къщата, поне една стая да е годна за обитаване. Ще видим колко време ще изкарат. Миналата зима пак му бях направил, но само след дни ги счупи всичките. Попитах го защо, а той ми отвърнал, че от вятъра станало течение“, обяснява кметът.
Хората в Рупци се стараят винаги да са в готовност, ако Митко се разбеснее. Навсякъде са разпънати маркучи, в случай че психично болният започне да пали. Въпреки че в селото от много време не е получаван сигнал за ограбена къща, много от местните са наели частна охранителна фирма, която да наблюдава имота им. Няколко пъти седмично из улиците кръстосва полицейски патрул. Нощно време е светло, тъй като изгорелите лампи на осветлението се сменят своевременно.

Проблемите с психичното състояние на Митко Борисов започват през 1999 година. Най-често потърпевшите от неговата лудост са бабата и дядото му. На баба си чупи ръката с брадва, наръгва дядо си с нож, пука му тъпанчето на едното ухо. Те не подават жалби против него, защото обичат внука си и им е жал.
През 1995 г. Митко Борисов е осъден за причиняване на лека телесна повреда за стрелба с газов пистолет по татко си. Оттогава двамата се спречкват многократно, а бащата не крие, че ходи въоръжен, за да се брани.
Нападал е и случайни хора заради дребни разправии, например че не го почерпили цигара.

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'