Съветник на Тръмп: Той е мирен човек! Иска добри отношения и с Путин, и с Меркел
Избраният президент на САЩ Доналд Тръмп желае да поддържа добри отношения с германската канцлерка Ангела Меркел въпреки полемиката, породена от неговите изявления през уикенда, заяви днес в Давос Антъни Скарамучи, съветник на Тръмп и член на неговия преходен екип, предаде БТА, цитирана от Пик, като се позова на Франс прес.

„Доналд Тръмп иска да има добри отношения с Меркел и с руския президент Владимир Путин“, заяви Скарамучи.

 

„В идните шест месеца на тази година отношенията на САЩ с ЕС ще бъдат по-силни от когато и да е било“, допълни той.

Скарамучи каза, че Тръмп е човек на мира, който не иска да има лоши отношения с хората и не смята Европа за слаба. Съветникът на Тръмп обаче добави, че отношенията между Вашингтон и Брюксел не трябва да бъдат като досегашните.
„Мисля, че Тръмп каза нещо важно, в което вие в Европа трябва да се вслушате, а именно, че ние трябва да подготвим нашите структури, нашите съюзи и нашите споразумения за 21-и  и 22-и век, а не да ги остави такива каквито те са били през 20-и век“, подчерта Скарамучи.

Относно НАТО съветникът на Тръмп каза, че алиансът работи, но има неща, свързани с него, които се нуждаят от промяна. Той допълни, че някои „части от алианса“, както каза Тръмп, са отживелица, предаде Ройтерс.

Тези коментари от Скарамучи бяха направени след  интервюто на Тръмп за вестниците „Таймс“ и „Билд“, в което той определи миграционната политика на Меркел като катастрофална и приветства Брекзит, отправяйки същевременно критики към ЕС. Това породи вълна от реакции сред европейските лидери.
По този повод Скарамучи препоръча на хората да свикнат със стила и „автентичността“ на Тръмп и да възприемат това „като нещо ново, не като нещо будещо безпокойство“.

В Давос Скарамучи засегна и по-финансови въпроси. Той каза, че дефлацията играе в икономиката такава разрушителна роля, както бойната космическа станция „Звездата на смъртта“ от сагата „Междузвездни войни“, предаде ТАСС.

Според него дефлацията в комбинация с укрепването на долара задушават икономическия растеж и водят до натрупване на дълга. Това накрая може да доведе до нова глобална криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'